Thern: "Kan inte säga så mycket"

Uppgifter om intresse från Ryssland. "Det finns egentligen ingenting att säga", kommenterar IFK:s Simon Thern själv.

26 juni 2019 15:00

LÄS MER: IFK-ordföranden om Thern-uppgifterna

LÄS MER: "Det kändes som att vi hade mod"

LÄS MER: "Vann på ett sätt som vi inte är vana vid"

Det blev en hektisk kväll med IFK-ögon när allsvenskan drog igång igen. Laget vann tisdagens match med 2–0 mot AIK och fick en perfekt start efter sommaruppehållet. Samtidigt satt Simon Thern hemma krasslig och missade matchen.

Tidigare under dagen hade Sportexpressen gått ut med uppgifterna om att det finns ett bud från en rysk klubb gällande IFK-mittfältaren som IFK håller på att ta ställning till.

Simon Thern själv var fåordig och inte så sugen på att prata om det – eller i detalj om varför han missade matchen mot AIK. Men han tränade fullt på onsdagen och såg inte ut att ha några problem alls. Mittfältaren deltog under hela passet, som varade närmare två timmar för de som inte spelade på Friends Arena.

Därefter sa han:

– Det finns egentligen inte så mycket att säga. Jag dementerade på twitter, det räcker egentligen så. Jag mår bra i alla fall och har inga problem med hjärtat. Det kan du skriva.

Och vad säger du om det andra, det ryska intresset?

– Det finns egentligen inte så mycket att säga där heller. Framtiden får utvisa. Jag kan inte säga så mycket.

Simon Thern kom till IFK inför förra säsongen efter att ha vänt hem från proffslivet (Heerenveen). Den här säsongen har han inlett med en del skadebekymmer där han åkte på en smäll på en träning en vecka före premiären. Han har spelat flera matcher under våren på sprutor.

Inför AIK-mötet och starten på lagets hektiska sommar kände han sig krasslig efter söndagens träning.

– Det var mest en säkerhetsåtgärd. Han mår bättre nu, säger managern Jens Gustafsson.

Vad kan du säga om att det ska finnas ett bud på Simon Thern från Ryssland?

– Jag skulle säga så här; det är nog inte den sista spelaren som det kommer att ryktas om den närmaste tiden och jag kommer att ha ungefär samma förhållningssätt när det gäller alla.

Du räknar med att han spelar mot Sirius?

– Jag räknar med att Simon Thern är uttagningsbar då.

Pågår det någon förhandling?

– Jag vill inte prata om det.

Har det börjat röra på sig generellt?

– Det är rätt lugnt. Men som jag sa innan är det inte den sista som det kommer att ryktas om. Det är den tiden. En tid för oss att förhålla oss till det, för er att förhålla er till det och för spelarna att kunna hantera det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson