"Vann på ett sätt vi inte är vana vid"

"Vi behöver betona att vi vann på ett sätt som vi inte är vana vid", sa IFK-managern Jens Gustafsson om slitet för tre poäng mot AIK.

25 juni 2019 22:17

Alexander Fransson var avstängd och borta på förhand. Sedan fick även Simon Thern problem på vägen in mot matchen och tvingades avstå.

Det berodde inte på något bud som klubben ska ha fått från en rysk klubb – enligt Jens Gustafsson.

– I söndags fick han lite yrsel och det har han inte riktigt hämtat sig ifrån, förklarade IFK-managern på presskonferensen.

Han ville däremot inte kommentera uppgifterna om ett bud från Ryssland – det gjorde däremot ordföranden Peter Hunt för Sporten tidigare ikväll.

– Det är så mycket rykten i svang nu. Det kommer förfrågningar från agenter och klubbar men det finns ingenting mer just nu, sa Hunt då.

Jens Gustafsson kunde glädja sig åt att de som kunde spela på Friends Arena gjorde det bra och ordnade tre poäng för laget på nationalarenan. En perfekt start för laget efter sommaruppehållet.

– På förhand en jättetuff utmaning som det visade sig bli också. Vi var ganska säkra på att vi inte skulle kunna uppträda på vanligt IFK Norrköping-vis den här fighten utan vara mer defensivt inriktade. Vilket vi var också. Vi hade mycket marginaler med oss i matchen, det behöver man ha för att vinna här, summerade Gustafsson och fortsatte:

– Vi behöver betona att vi inte vann på ett sätt som vi är vana vid och jag är väldigt stolt över disciplinen som spelarna visade upp där ute, och det hårda jobbet för IFK, sig själva och sina lagkamrater.

Med tanke på att våren var stegrande men började trögt var det viktiga poäng i tabellen också för Peking.

– Såklart men det är viktigare med prestationen vi gjorde för det kommer att ge oss ännu fler poäng i framtiden om vi fortsätter så.

Christoffer Nyman visade vägen, IFK:s prestigevärvning i vintras har haft en tuff tid sedan återkomsten där skador och jakten på att komma i form har påverkat mycket.

Nu var anfallaren glödhet. Ändå trodde inte Jens Gustafsson att han är i full form än.

– Nej, det tror jag inte. Men vi är väldigt glada att han fick visa upp det han gjorde idag för det har vi sett på träningarna sedan vi kom tillbaka från ledigheten. Man ska komma ihåg att förväntningarna på "Totte" nästan är att han ska dribbla av tio man och skjuta bollen i krysset. Det måste vi balansera litegrann. Samtidigt kom han från en period med väldigt lite träning och matchning och då har han behövt den här tiden för att komma i form. Nu tycker jag att han visar mer och mer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson