IFK:s ordförande – om Thern-uppgifterna

Ryktas till Ryssland. Och mot AIK finns inte Simon Thern med i startelvan men ordföranden Peter Hunt förnekar att det skulle vara en flytt på gång. "Så är det inte", säger han.

25 juni 2019 18:10

Det var uppgifter som kom ut under eftermiddagen att en rysk klubb ska ha lagt bud på IFK-mittfältaren Simon Thern och att det ska närma sig en slutpunkt på förhandlingarna oavsett åt vilket håll det lutar.

När IFK:s startelva inför kvällens match nu är släppt är inte heller Simon Thern med i den.

Eller på bänken.

Ett tecken? Det förnekar IFK-ordföranden Peter Hunt. Till Sporten säger han:

– Att han skulle vara på väg till en rysk klubb, så är det inte. Jag vet att han hade något skadeproblem under träningarna i Dagsberg, det kan ha med det att göra. I övrigt så vet jag inte.

Men att det skulle vara något på gång med en rysk klubb kan du förneka?

– Ja, det är så mycket rykten i svang nu. Det kommer förfrågningar från agenter och klubbar men det finns ingenting mer just nu. Om det vore något på gång skulle jag veta om det.

Även Alexander Fransson saknas mot AIK, men han är avstängd. Det gör att IFK kommer ställa upp utan två ordinarie innermittfältare på Friends Arena. Kalle Holmberg och Ian Smith kommer in i startelvan jämfört med senaste matchen, mot Eskilstuna före sommaruppehållet.

Så här startar IFK: Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Ian Smith, Lars Krogh Gerson, Gudmundur Thorarinsson, Simon Skrabb – Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Christoffer Nyman. Bänken: David Mitov Nilsson, Henrik Castegren, Johannes Vall, Kevin Alvarez. Andreas Blomqvist. Manasse Kusu, Sead Haksabanovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson