Beskedet: Hit flyttar bankjätten – öppnar våren 2025

Lundbergs fastigheters satsning på projektet "Innerstan" fortsätter. Nya hyresgäster flyttar in och medan andra tar ännu större plats.

Handelsbanken flyttar in i Spiralenhusen från och med våren 2025.

Handelsbanken flyttar in i Spiralenhusen från och med våren 2025.

Foto: Lundbergs fastigheter

Norrköping2024-06-13 09:30

Nyheten i korthet

  • Handelsbanken kommer att flytta till Lundbergs fastigheters projekt "Innerstan" i Norrköping. Bankens nya kontor kommer att öppna i april 2025 och kommer att vara beläget i Spiralen köpcentrum.
  • Flytten kommer att förbättra tillgängligheten för bankens kunder genom att erbjuda fler parkeringsmöjligheter och bättre tillgång till kollektivtrafik och cykelbanor.
  • Den befintliga hyresgästen ICA Spiralen kommer också att expandera sin butik i samma byggnad, med en ny total yta på 1 970 kvadratmeter, vilket förväntas leda till ökad omsättning och fler anställningar.

Det händer mycket minst sagt mycket i citykvarteren och den satsning som Lundbergs fastigheter gör på varumärket "Innerstan". För lite mer än två år sedan presenterade man en mångmiljonsatsning på Spiralen köpcentrum.

Nu står det också klart att Spiralenhusen får nya hyresgäster i form av Handelsbanken. Dessutom kommer de befintliga hyresgästerna Ica Spiralen att expandera sin butik.

undefined
"För oss är det jättekul att kunna presentera de här två viktiga pusselbitarna för att nå det som vi strävat emot. Vi kan bygga om jättemycket och fixa våra fasader, men det som skapar det vi vill åt är fler hyresgäster och mer rörelse", säger Christian Claesson, regionchef öst vid Lundbergs fastigheter.

– För oss är det jättekul att kunna presentera de här två viktiga pusselbitarna för att nå det vi strävat emot. Vi som fastighetsägare kan bygga om och ställa om våra fastigheter, men det är tillsammans med hyresgäster och kunder som vi skapar liv, säger Christian Claesson, regionchef öst vid Lundbergs fastigheter.

Cicki Törnell, bankdirektör Handelsbanken, är väldigt glad över att man får nya lokaler. Något som innebär en mängd fördelar, enligt henne. Den första april 2025 är öppningsdatum för det nya kontoret.

– Det känns fantastiskt. Den satsning som Lundbergs gör på innerstan gillar vi och där vill vi gärna vara. Vi kommer vara en del av ett stort nätverk i Norrköping, säger hon.

Därmed flyttar man från lokalerna på Drottninggatan vid Rådhuset, där man huserat de senaste 15 åren.

undefined
Handelsbanken flyttar in i Spiralenhusen från och med våren 2025.

– Det är jättefint, men vi har kunder som har svårt att parkera hos oss. Vi har garage men de räcker inte. Flytten gör att vi blir mer tillgängliga för våra kunder, med många möjligheter till parkering, nära till kollektivtrafik och cykelbanor. Nuvarande lokalerna är inte heller riktigt ändamålsenliga för hur vi jobbar i dag. Vi behöver fler mötesrum som är anpassade efter både fysiska och digitala möten.

Nya Handelsbanken kommer att finnas vägg i vägg med Dospace i Spiralen. Våningen ovanför där klädbutiken Lindex finns i dag, entré från Olai Kyrkogata 40. Hyreskontraktet är skrivet över tio år och ytan är 732 kvadratmeter för bankjättens nya kontor.

– Vi kommer att ha möjlighet att nätverka i Dospace, där många i näringslivet redan finns, säger Cicki Törnell.

undefined
" Näringslivet kommer ju att vara mycket här", säger Cicki Törnell om platsen för Handelsbankens nya kontor.

Den andra nyheten är att Ica Spiralen, som funnits ända sedan 1972 i huset, kommer att bli ännu större. Butiken kommer att fräschas upp. "Varenda inventarie kommer att bytas ut", som Ica-handlaren Andreas Glaad uttrycker det.

– Vi kommer att ha öppet för våra 3 000 kunder samtidigt, det är väl kruxet. Men erfarenhetsmässigt brukar det fungera bra med lite planering, säger han.

Har butiken varit för liten som den är nu?

– Ja, det här har varit ett projekt under lång tid. Nu sammanfaller det på ett fantastiskt bra sätt med Lundbergs planer.

Planen är att nya Ica Spiralen ska vara klar i slutet av april nästa år. Men några brasklappar skickar Andreas Glaad med.

undefined
Så här kommer nya Ica spiralen att se ut.

– Vårt datum är inte lika självklart, det kan uppstå svårigheter på vägen som vi inte kan förutse, säger han.

Expanderingen innebär även en hel del förändringar. Ännu fler paketboxar, snabbkassor och självscanning. Men de "mänskliga" kassorna kommer att finnas kvar.

– Men den stora förändringen är att vi satsar betydligt mer på färskvaror. Ost, deli, kött, frukt och grönt men också grillat. Framför allt också mycket färdigmat, matlådor och sallader. Vi har många såna kunder som efterfrågar den typen av mat.

undefined
"Ja, det här har varit ett projekt under lång tid. Nu sammanfaller det på ett fantastiskt bra sätt med Lundbergs planer", Ica-handlaren Andreas Glaad.

Den nya totala ytan landar på 1 970 kvadratmeter, och själva säljytan utökas med cirka 50 procent. Andreas Glaad hoppas att det leder till ökad omsättning som gör att han kan anställa fler.

– Det är svårt att säga med hur många, men att vi kommer öka antalet är säkert, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!