Finspång behöver bli omtalat för positiva och bra saker

Om vi nu har bestämt oss för att öka med si och så många innevånare så behöver vi vara en välkomnande kommun.

Ombyggnationen av Bergslagstorget i Finspång förekommer som ett exempel i debattartikeln som Karl Freddy Andersson har skickat in till Folkbladet.

Ombyggnationen av Bergslagstorget i Finspång förekommer som ett exempel i debattartikeln som Karl Freddy Andersson har skickat in till Folkbladet.

Foto: Rikard W Larsson

Debatt2024-02-23 08:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Appar, parkeringsskyltar, p-skivor, parkeringsbolag och krångliga skyltar har engagerat många människor i Finspång. Flera personer har skrivit mycket bra insändare i ämnet. För att bara nämna några av alla så har ju på senare tid till exempel Bengt Folkestad, Torgny Maurer och Kent Sepic gjort inlägg i debatten. Alla säger ungefär samma sak: Slopa parkeringsavgifter, appar och parkeringsbolag i lilla Finspång. Om vi nu har bestämt oss för att öka med si och så många innevånare så bör vi vara en välkomnande kommun.

Det ska vara lätt att parkera för den som vill handla, hälsa på vänner och släkt och att idka motion av olika slag. Med mera och etcetera.  Alla kan faktiskt inte cykla med barn, med blöjpaket, med petflaskor eller med diverse anda inhandlade stora och skrymmande varor på oplogade eller dåligt plogade vägar och gator. Eller för den delen är det vare sig lätt eller särskilt välkomnande att cykla i långa uppförsbackar eller ta sig fram långa sträckor i regn, snö och rusk.

Som skrivits och sagts av många andra: Släpp prestigen, slopa parkeringsavgifter, gör om och gör rätt. Bjud in till ett Finspång som vågar gå sina egna vägar. Vi betalar alla skatt som bör räcka till allt om det som ska göras är genomtänkt och förnuftigt beslutat. Ett torg som byggts om för cirka femtio miljoner kronor under flera år; är det verkligen ett klokt beslut? 

Tänk och samarbeta över partigränserna och lyssna till folket som valt er; den lilla människan i Finspång. Det finns mycket som det klagas på och det har varit mycket med och om parkering den senaste tiden. Vi vill ha en välmående kommun med fungerande skolor och sjukvård och med en fin omsorg och alla äldre som gått före oss och byggt vårt samhälle.

Alla har faktiskt inte en sådan ekonomi att man har råd att köpa, äga och köra en elbil. Allt kan heller inte förändras över en natt. Finspång behöver på allvar vilja bli en kommun som föregår med bra saker och blir omtalad positivt och som lockar till sig människor som vill besöka Finspång, kanske bo i Finspång, handla i Finspång och som kort och gott vill leva ett bra och skönt liv i Finspång. Ett bra sätt att komma till ett sådant läge är att lyssna på alla som säger ungefär samma saker om hur Finspångs kommun bör tänka och agera när det gäller parkeringar av bilar.