Klart de skulle få perfekta slutet

En kväll att minnas. En stund att rama in. En tillfällighet att Daniel Sjölund och Andreas Johansson fick det perfekta slutet? Nej, det är så de jobbar.

4 november 2018 18:28

När funderingen "Hallå, är det inte dags att kasta in honom nu" hade börjat gå över till irritation vinkade IFK-bänken till sig Daniel Sjölund.

Det stod 2–2 på resultattavlan.

När Glenn Nyberg blåste av: 3–2.

Matchvinnare: Daniel Sjölund.

Såklart.

Ett välregisserat slut. Ett passande avsked och ingen tillfällighet.

BETYGEN: Så bra var IFK-spelarna i sista hemmamatchen.

Det var ett hantverk signerat en vinnare som tillsammans med Andreas Johansson lyft IFK Norrköping till toppen och präntat in en vägvinnande vardag i träning och match som gör Jens Gustafssons arbete så mycket enklare.

Det kan inte understrykas nog vad "Daja" och "Ante G" betytt för den totala uppfräschningen.

Avskedsföreställningen blev en sista påminnelse varför de tar plats där uppe bland de allra största.

Det blev en söndag som kommer att leva länge med ett slut som kvalificerar kvällen som en av IFK Norrköpings allra finaste.

Andreas Johansson och Daniel Sjölund greppade micken framför Curva Nordahl och spred sin uppskattning.

Johansson efter att han hyllat Sjölund.

Det var en match av 30 men så mycket mer. I spelargången på väg ut till avspark hade Johansson svårt att hålla tillbaka känslorna. Han fick en extra lång presentation och ÖSK-spelarna applåderade.

LÄS MER: "Jag ville strypa mig själv efteråt."

Kaptenen jublade lika hårt som han alltid gör vid IFK:s mål och var på väg att sno ett mål av David Moberg Karlsson men även sagor har sina fläckar.

DMK fick, helt korrekt, målet.

En match återstår av ett fint 2018. IFK Norrköping kan sluta på 65 poäng – och ändå missa SM-guldet. Det säger vilken klass AIK håller.

Det säger även hur bra IFK varit som kunnat ge "Gnaget" en match så här länge.

Igen lyckades Kamraterna resa sig från ett underläge till seger. Det är tydligt att det byggts upp någonting svårslaget inom IFK-väggarna som gör framtiden riktigt spännande även om det är en jäkla utmaning att möta en tid utan Andreas Johansson och Daniel Sjölund.

David Moberg Karlsson dunkade in en mäktig högervolley, satte två mål och skulle gjort tre. Isak Pettersson briljerade sin vana trogen men glömdes bort i stunden som tillhörde två mäktiga lagkamrater.

Jonas Hellberg, fystränaren, rakade skallen, för att hylla de tunnhåriga IFK-hjältarna. Daniel Sjölund och Andreas Johansson var bland de sista att lämna omklädningsrummet för att ta sig hem i söndagskvällen.

De gjorde det för sista gången i matchsammanhang. De gjorde det som vinnare.

Talande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung