En touch till 1–1 innan han med en bomb till högervolley sköt IFK Norrköping i ledning.

David Moberg Karlsson fyllde på målkontot med fullträff nio och tio och lommade ut från Östgötaporten med ett leende på läpparna.

– Man kan tycka att vi ska avgöra det här tidigare men det stod väl i stjärnorna att det "Daja" skulle få avgöra. Det är en sjuk match, säger "DMK" om det galna slutet.

I samband med 1–1-kvitteringen såg det ut som Andreas Johansson var sist på bollen och kaptenen fick också målet först.

– 100 procent att det var jag. Han var inte i närheten av bollen, fortsätter Moberg Karlsson-

"Ante" firade som det var han som gjorde det?

– Han firar alltid, han vill att det ska gå bra för laget. Bara jag får det i statistiken så får han gärna få hyllningarna på läktaren.

I matchens snyggaste anfall serverade Gudmundur Thórarinsson fram bollen till Moberg Karlsson som fick drömläget att sätta sitt hattrick.

– Jag hann tänka: "Nu blir det hattrick". Det ska man inte göra innan man skjutit. En klasspassning av "Gudi" men det var som jag sa innan att det var nog menat att Daja skulle komma in och avgöra.

Artikelbild

| NORRKÖPING 20181104 Norrköpings David Moberg Karlsson testar ett skott jagad av Örebros Sebastian Ring under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norröping FK och Örebro SK på Östgötaporten. Foto: Stefan Jerrevång / TT / kod 60160

IFK Norrköping avslutar säsongen mot Häcken på Hisingen. Seger och "Peking" slutar på 65 poäng men kan gå miste om SM-guldet.

– AIK har gjort en fantastisk bra säsong. Vi var tippade åtta, det var bara snack om Stockholmslag långt in i säsongen. Vi ska vara rakryggade oavsett, tycker David Moberg Karlsson.