Skilda världar efter IFK:s kross

En helnöjd tränare och en med många problem. Det var skilda världar efter IFK:s kross mot Helsingborg.

26 augusti 2019 06:00

LÄS MER: Klubbrekord när IFK höll tätt igen

LÄS MER: Så var betygen på IFK-spelarna

Medan Jens Gustafsson, manager i IFK Norrköping, kunde räkna in ännu en trepoängare – lagets fjärde på de fem senaste allsvenska omgångarna – hade kollegan i Helsingborg, Alexander Tengryd, helt andra känslor efter matchen på Östgötaporten.

Senaste veckan har varit allt annat än lyckosam för skåningarna. Först meddelade målvakten Pär Hansson att karriären var över, sen gick Andreas Landgrens korsband av, division 1-laget Oskarshamn skickade ut de rödblå ur Svenska Cupen och inte nog med det – tränaren Henrik Larsson lämnade jobbet efter diverse "verbala påhopp".

Vilket skickade upp tidigare assisterande tränaren, Alexander Tengryd, som ny huvudtränare. Första matchen slutade 0–5.

– Det har varit en turbulent vecka, tråkigt. Vi hade väldigt kort tid att förbereda oss inför den här matchen, men har gjort det bästa utifrån det. Jag har gjort mitt bästa i detta för att få ihop och förbereda laget. Det finns att jobba med, men man kan inte lägga sig ner och dö som fotbollstränare utan vi får samla kraft och analysera framåt. Klart det finns saker som är jobbigt i Helsingborgs IF just nu, sa Tengryd på presskonferensen.

Han tvingades konstatera att hans manskap inte räckte till mot det spelskickliga hemmalaget.

– IFK är ett väldigt bra lag, vi blev nedtryckta tidigt och fick inte riktigt upp laget. Det jämnade ut sig i andra fram till deras tre snabba mål, det ska inte behöva ske, sa HIF-tränaren.

Desto mer lugn och ro råder i IFK för tillfället. Femte raka nollan och häng strax bakom topplagen.

– Just nu är IFK Norrköping väldigt bra, vi har haft en tuff matchperiod som vi verkligen har växt i. Formen är väldigt bra och vi spelar i ett högt tempo. Långa anfall och vi kan också gå snabbt till attack så det var en väldigt bra första halvlek där vi rörde oss och värderade på ett bra sätt. Sen hade vi en period på 15–20 minuter som är sådär i andra. Det har man i fotbollsmatcher så det får man acceptera. Det var mindre bra men sen avslutade vi väldigt bra, sa Jens Gustafsson.

– Fem olika målskyttar och hållen nolla igen så vi är väldigt nöjda. Jag är otroligt stolt över hur spelarna uppträder där ute och hur vi tränar just nu, sa han vidare.

Anfallaren Christoffer Nyman klev av i paus. En säkerhetsåtgärd, enligt IFK-managern.

– "Totte" har varit lite krasslig i veckan så hans puls gick inte ner på det sätt vi önskade så därför bytte vi honom, förklarade Jens.

LÄS MER: Mittfältsstjärnan om IFK:s spel

LÄS MER: "Det var en vecka ni behövde, IFK"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander