"Jag har känt att jag vill för mycket"

Sead Haksabanovic vill göra en omstart. "Jag lägger så mycket press på mig själv", säger IFK-mittfältaren.

24 juni 2019 09:00

LÄS MER: Jordan: "Alla vet om min dröm"

LÄS MER: Snart besiktas IFK:s konstgräs

20-åringen skadade sig mot Falkenberg förra veckan men körde för fullt på Dagsbergs småslitna matta.

– Det var bara en liten smäll och jag känner inte av det något nu. Skönt att köra på gräs igen, vi möter ju AIK på gräs. Men det studsade ju lite hit och dit, det får man räkna med, säger Sead efter en dryg timme i den lantliga miljön.

Lagkaptenen Alexander Fransson är avstängd till tisdagsmatchen, men det innebär inte per automatik att West Ham-lånet Sead Haksabanovic tar plats på mittfältet igen.

Han kom med stora förväntningar i vintras, inte minst från sig själv, men tappade sin startplats under den andra halvan av våren.

– Jag har inte kommit upp på den nivån som jag vill komma. Jag är inte helt nöjd med våren men nu när höstsäsongen kommer ska jag göra det mycket bättre, säger han.

Hur jobbar du med det? Både mentalt och spelmässigt?

– Ja, såklart. Mentalt är det bara att släppa det och gå vidare. Fortsätta göra hundra procent på träningarna och hoppas att det lossnar snart.

Har du analyserat det första halvåret, varför det inte gick så bra?

– Det beror på att jag lägger så mycket press på mig själv. Jag har inte spelat på jättelänge när jag var utomlands. Jag har känt att jag vill för mycket.

Och överarbetat i stället?

– Ja, och då har det bara blivit konstigt. Det har låst sig liksom.

Sead Haksabanovic tillhör IFK-gänget som inte fick mycket till ledighet i juni.

I stället var han med Montenegros EM-kvaltrupp som spelade 1–1 hemma mot Kosovo och 0–3 borta mot Tjeckien.

Det blev ingen speltid för Sead men det bestående minnet från samlingen blev något annat.

– Det blev lite konstigt där nere. Tränaren fick sparken samma dag som vi skulle möta Kosovo så det blev lite kaos, berättar han.

Vem ryckte in då?

– Vi fick ha en tränare som bara hjälper oss spelare annars. De var ju inte beredda på att det skulle hända. Jag får hoppas på en ny och bra tränare nu.

Sead Haksabanovic spelade i de svenska ungdomslandslagen men när han hade åldern inne för U21 försvann han från Blågults radar. I den vevan, för två år sedan, valde han i stället Montenegro som hade uppvaktat honom under flera år.

– Jag har fått spela några VM-kvalmatcher och i Nations League. Nu när jag har spelat lite i Norrköping tog de med mig i EM-kvalet igen. Jag hoppas jag kan vara med till nästa gång också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh