Jordan: "Alla vet om min dröm"

Blir Jordan Larsson kvar i IFK efter det här transferfönstret? "Jag vet om att jag har mycket ögon på mig", säger han.

23 juni 2019 21:29

IFK återstartar allsvenskan borta mot AIK på tisdag. Men vägen till nationalarenan Friends går via de mindre anläggningarna.

Under Falkenberglägret var det Stafsinge IP som gällde. Och eftersom man inte ville bryta av med ett par pass på konstgräs efter midsommarhelgen blev det fortsatt naturgräs på hemmaplan i stället.

Idylliska Dagsbergs IP fick agera värd för den allsvenska tabellsjuans avstamp till "höstsäsongen", där även första kvalrundan i Europa League mot irländska Saint Patrick´s Athletic (borta 11 juli och hemma 18 juli) ingår.

Hela klubben kastas också rakt in det ovissa transferfönstret, som egentligen är omöjligt att förutse.

En sådan som Jordan Larsson, tvåa i den allsvenska skytteligan med åtta fullträffar, borde rimligtvis ha en eller två internationella strålkastare riktat mot sig.

– Man vet aldrig vad som händer. Jag vet om att jag har mycket ögon på mig men jag har inte hört något konkret hittills. Min agent hör väl av sig om det skulle dyka upp något.

– Men som jag har sagt tidigare: jag trivs jättebra i Norrköping och fokuserar på det till hundra procent. Skulle det dyka upp något intressant får man ta det då. Alla vet ju att min dröm är att komma utomlands igen, säger Jordan som kom till IFK från holländska Nijmegen för ett och ett halvt år sedan.

Proffslivet är inget nytt för honom alltså. Eller hästar för den delen, på tal om udda inslag runt träningsplanen ute på Vikbolandet.

– Det har vi hemma i Helsingborg också, säger Jordan och ler.

Hur var det att komma ut hit annars och träna?

– Det var mest för att vi skulle få in känslan inför AIK. Deras gräs kanske är lite bättre än detta. Men det är bra att få in studsen och tempot och så vidare. Det spelar inte så stor roll.

Motståndaren i sig ska man nog inte räkna bort heller. Svenska mästarna på deras hemmaplan tillhör en av säsongens svåraste uppgifter.

– Det är klart att det blir en tuff match för oss att slå AIK. Men vi har ett bra lag och jag tycker vi avslutade vårsäsongen snyggt. Nu ska vi gå in med samma inställning och göra allt för att vinna matchen.

Hur bra kan ni bli i höst?

– Jag tror vi kan bli hur bra som helst. Om vi startar som vi avslutade de fyra senaste matcherna tror jag vi kommer klättra en del i tabellen.

Du har inte tappat din form över uppehållet?

– Haha, det hoppas jag inte, det hade varit tråkigt. Det känns fortfarande bra. Man hinner inte tappa så mycket på tio dagar, säger Jordan Larsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh