IFK-managerns kryptiska svar – efter stängda träningen

Spelar, spelar inte? Simon Thern tränar men om han kommer finnas på planen mot Sirius ger Jens Gustafsson inget tydligt besked om.

28 juni 2019 17:30

LÄS MER: Thern förnekar hjärtuppgifterna

LÄS MER: Thern: "Kan inte säga så mycket"

LÄS MER: Hunt – om Thern-uppgifterna

Simon Thern stod över matchen mot AIK. Dagen därefter tränade han som vanligt – precis som vid fredagens stängda träningspass.

Jens Gustafsson konstaterar att Thern är uttagningsbar och "fullt spelklar" inför hemmamatchen mot Sirius på söndag kväll.

Men om mittfältaren – som det enligt uppgift också finns ryskt intresse för – kommer finnas i startelvan på Östgötaporten vill IFK-managern under fredagen varken dementera eller bekräfta.

– Jag har kommenterat det tillräckligt redan.

Hur som helst lär Therns tjänster behövas mot Sirius.

Lars Krogh Gerson, som stod för en lysande prestation vid segern på Friends, är avstängd.

Alexander Fransson är tillbaka efter sin avstängning och lär finnas med på mittfältet, tillsammans med Gudmundur Thórarinsson.

Ej uttagningsbar är Alexander Jakobsen som stukade foten i Falkenberg.

– Egzon Binaku har tränat lite men inte tillräckligt mycket för att få 90 minuter ännu, säger Jens Gustafsson inför Sirius-mötet.

Sirius som gör sin återstart efter uppehållet dras med ett antal skador. Upsala Nya Tidning uppger att laget saknar Jonas Lindberg, Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson och troligtvis även Abdul Razak i omstarten.

Samtidigt har Sirius svarat för sina bästa matcher på bortaplan – och har hållit nollan under tre av fem bortaresor.

– Vi måste ta med oss det som vi gjorde bra mot AIK på Friends. Sirius är ett spelskickligt lag. Vi måste se till att fortsätta ta de uppoffrande löpningarna och jobba med ett tillslag för att kunna slå sönder den typen försvar som vi möter i matcher som denna, säger Jens.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle