Akranes-besök hos IFK

IFK Norrköping och Akranes ska fortsätta att dra nytta av varandra. "Vi pratade mycket om akademiverksamheten", säger Jens Magnusson om det isländska besöket.

29 juni 2019 15:26

LÄS MER: Målsnålt igen för IFK:s Europamotståndare

LÄS MER: Kryptiska svaret efter IFK-träningen

Just nu är det fler islänningar än normalt på Östgötaporten.

Medan Gudmundur Thórarinsson, Alfons Sampsted, Oliver Stéfansson och Isak Bergmann Johannesson tränade så tog Jens Magnusson emot två gäster.

Sigurdur Thor Sigursteinsson, klubbdirektör och Arnór Sigurdssons pappa, samt Magnus Gudmundsson, ordförande, i Akranes är på besök ett par dagar.

– Vi vill bygga vidare på det fina samarbete vi har. De är intresserade av hur vi jobbar med föreningsutveckling, marknad och hur det fungerar utanför planen. Samtidigt är det jätteintressant att höra hur de kan plocka fram så pass många spelare som går vidare ut i Europa, säger Jens Magnusson, IFK:s klubbdirektör.

Islänningarna blir kvar över helgen och kommer att se söndagens match mot Sirius.

Akranes-fostrade Stefan Thordarson spelar en viktig roll som länk mellan klubbarna. "Thordar" som är anställd av IFK idag har dessutom suttit i den isländska klubbens styrelse.

Sigursteinsson och Gudmundsson ska även sitt ned med Jens Gustafsson och Stefan Hellberg under helgen.

– Det sportsliga överlåter jag till dom att prata om. Vi pratade mycket om akademiverksamheten, de ligger långt fram vad gäller talangutveckling och har en tidigare nivågruppering och ett mer elitistiskt synsätt än vad vi har i Sverige, fortsätter Magnusson.

Som ser en rad mervärden i att bibehålla samarbetet med Akranes.

– Ja, det är något som gynnar båda klubbarna. Det är nyttigt att utbyta erfarenheter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung