Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tack för svaret men..

Replik2017-02-15 14:05
Det här är en replik. Åsikterna i texten är skribentens egna.

8 februari 2017 bemöter kommunalråden Svedahl, Jonsson och Liljeblad min kritik mot hanteringen av detaljplanearbetet för Wildfire. Tack för svaret. Det låter bra att kommun och exploatör nu arbetar med planärendet såsom Mark- och miljööverdomstolen anvisar. Det som hittills har gjorts, i samband med att bygglov gavs, är nämligen inte imponerande.

Det finns dock ett stort frågetecken kvar. Mark- och miljööverdomstolen anger tydligt att trafiken till parken är ansträngd och behöver lösas med detaljplan. Nu görs en detaljplan bara för berg- och dalbaneområdet. Kommunens hänvisar till en vägvalsutredning som blir klar i år men det uppfyller inte domstolens krav. Idag saknas trottoar och cykelbana utefter Kvarsebovägen och ner till Vildmarkshotellet. Turistbussarna stoppar upp trafiken. Av- och påstigningsplatser saknas utanför Djurparkens entré vilket skapar horribla trafikfaror för de besökande, främst barnfamiljer. En detaljplan behöver också göras för entréområdet.

Jag förstår att Djurparken är ett viktigt turistmål för Norrköping och Östergötland. Men jag saknar ett resonemang kring hur parken skadar naturmiljön på Kolmårdsbranten och de rekreationsvärden som finns där. Vad betyder friluftslivet och naturturismen för Norrköping?

Läs mer om