Eva fick rätt mot Ip-Only

Minns ni Eva Lindahl som kämpat för att slippa betala 6 900 till Ip-Only för att annullera sitt avtal? Nu har hon fått rätt.

Vi berättade om det som Eva Lindahl råkat ut för här i Folkbladet i slutet av januari. Då hade tvisten med Ip-Only gått så långt att Eva valt att anmäla företaget till Allmänna Reklamationsnämnden (Arn).

– De är väldigt envisa, sade Eva om Ip-Only då och berättade hur allt gått till.

Läs mer:Eva har anmält till Arn.

Våren 2016 tecknade sig Eva för fiber till sin sommarstuga på Vikbolandet. Enligt avtalet hade Ip-Only då 24 månader på sig att installera fibern. Hösten 2017 valde dock Eva att sälja sin sommarstuga. När Ip-Only meddelade att de skulle börja dra in fibern hösten 2018, alltså mer än två år efter det ingångna avtalet, var inte de nya ägarna intresserade av att ha någon fiber.

Eva ville då annullera avtalet, varpå Ip-Only berättade att Eva i så fall var tvungen att betala en avbeställningskostnad på 6 900 kronor.

– Eftersom det gått mer än 24 månader och de inte levererat någon fiber, borde inte jag behöva betala något, menade hon.

Det tyckte dock Ip-Only och när Folkbladet ringde upp företaget för att fråga hur de tänker, gavs svaret att kostnaden på 6 900 kronor tas ut då företaget haft utgifter för exempelvis projektering.

Innan Eva anmälde till Arn, var hon i kontakt med flera instanser som Telekområdgivarna, som menade att avtalet inte längre gäller. Och nu har hon fått rätt. När Arn bad Ip-Only förklara sitt agerande, fick Eva ett mail om att de annullerat alltihopa.

– Nu får jag fira!, säger Eva som dock tycker att det känns trist att man som konsument måste gå så långt som till att anmäla ett företag.

– Det känns tråkigt att man måste ta till sådana metoder, säger hon.

Men fick du någon förklaring av Ip-Only varför de agerat som de gjort?

– Nej.

Hennes råd till andra som drabbats av samma sak är att fortsätta kämpa och inte ge upp.

– Om man känner att man inte gjort något fel så är klokt att kämpa på. Det tog ett halvår för mig, säger hon och fortsätter:

– Man får inte vara rädd bara för att det är ett företag eller en myndighet som hotar med något, stå på dig!

Nu kan Eva Lindahl lägga hela försäljningen av sommarstugan bakom sig. Och om de nya ägarna vill dra in fiber så är det upp till dem. För Eva är hela historien med Ip-Only dock ett minne blott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa