Robin är 28 år och tog över driften för två år sen. Så småningom är det tänkt att han ska ta över helt efter sin pappa Göran, men vägplanerna som starkt kommer påverka både verksamheten och bostadshuset får honom att tveka. Den tänkta anslutningsvägen ska gå rakt över bördig jordbruksmark och bara några hundra meter från gårdsplanen.

– Dels förstör de åkermarken så att det blir småsmuttar kvar och det blir svårodlat. Dels blir inte bostadssituationen så rolig med en väg där det kommer dundra fram en massa trafik, säger Robin.

– Vi får antagligen plantera skog på de åkersnuttarna, så det är åker som är borta för evigt, säger Göran.

Artikelbild

| Till vänster i bild, några hundra meter från ladugården, väntas trafiken som ska till E22 ledas.

LÄS ÄVEN:Företag drabbas av nya E22-planerna

Eftersom det finns planer på en ny återvinningsstation i området är de oroliga för mycket tunga transporter förbi gården.

Någon diskussion om hur de ska ersättas för marken har det inte varit. Överhuvudtaget tycker Göran och Robin att informationen från Trafikverket varit dålig. De har inte fått svar på sina skrivelser och förslag på en annan dragning genom skogen. De arkeologiska undersökningar som gjordes 2016 som förstörde 650 meter spannmål har de fortfarande inte ersatts för.

– Det handlar inte om några hiskliga summor, men det är principen, säger Robin.

Artikelbild

LÄS MER:"Vi vill lägga pengar på annat"

Robin och Göran tycker att de gamla anslutningarna och den gamla bron borde vara kvar. I alla fall i en enklare form.

– Jag hjälper många bönder på andra sidan E22 och man vet ju att man inte blir populär när man kommer med breda maskiner på E22, säger Robin.