Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ordföranden: Fick inte information att invånare var med på möte

Patrik Palm (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, fick ingen information om att invånare från Skärblacka skulle vara med vid överlämnandet av namnunderskrifte. Hade han vetat det, hade han kommit dit, menar han.

Patrik Palm (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, säger att han ville prata med Skärblackaborna om han hade fått veta att de var med vid överlämnandet av namnunderskrifter.

Patrik Palm (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, säger att han ville prata med Skärblackaborna om han hade fått veta att de var med vid överlämnandet av namnunderskrifter.

Foto: Gunnar Hagberg

Skärblacka2024-04-30 11:21

Nyheten i korthet

  • Patrik Palm (M), ordförande för vård- och omsorgsnämnden, visste inte om att invånare från Skärblacka skulle delta i ett möte där namnunderskrifter mot nedläggningen av Hallegården överlämnades.
  • Palm menar att han hade velat träffa invånarna och diskutera situationen, men fick ingen information från Centerpartiet trots upprepade förfrågningar.

Vi har tidigare skrivit om överlämningen av runt 1 400 namnunderskrifter mot att Hallegården i Skärblacka ska stängas. Den genomfördes under måndagen av Centerpartiet och invånare i Skärblacka. Patrik Palm var inbjuden, men dök inte upp. Nu förklarar han varför:

– Hade jag vetat om att invånare från Skärblacka var med på mötet, hade jag velat träffa dem och prata om situationen. Jag frågade Centerpartiet innan mötet om det skulle vara några Skärblackabor på plats, men fick inget svar.

Patrik Palm berättar att han kontaktat Centerpartiet upprepade gånger för att få klarhet om vem som skulle vara med vid överlämnandet av namnlistorna.

– Jag är från området och är engagerad. Jag vill veta hur detta är förankrat bland invånarna, berättar han.

Om han vetat om att oroade Skärblackabor varit med vid överlämnandet, hade han kunnat diskutera Hallegården.

– Det finns alternativ. Till exempel trygghetsboende. Det är en sorts mellanboendeform. Där kan personer bo i egna lägenheter, men ha tillgång till service. Andra människor finns nära och det kan bli en träffpunkt. Det är något vi kan titta på, säger Patrik Palm.

Det var det tidigare styret (C, L och S) som insåg att Hallegården är utdömd. 

– De valde i stället att bygga ett nytt boende i Bråvalla, säger Patrik Palm.

Det har uttryckts en oro om att äldre som bor på särskilt boende inte kan bo kvar i Skärblacka när Hallegården stängs. Med anledning av detta anordnades ett stormöte i aulan. Där kunde oroliga invånare yttra sina tankar och åsikter.

"Försök inte att sätta oss på äldreboende inne i stan; vi kommer att vägra" sa en deltagare under mötet.

Äldreboendet har 26 platser och i området finns också ett antal pensionärslägenheter.

Patrik Palm berättar att när Ribbingsholmsvägen (Hallegården) inte kan användas längre, är planen att de som är från området och vill bo kvar där, ska få plats på särskilda boendet Sågvägen, som även det ligger i Skärblacka. 

Uppgifterna från Patrik Palm får Christian Widlund (C), oppositionsråd i Norrköping, att reagera. Han uppger att de informerat Patrik Palm att invånare från Skärblacka skulle vara med på plats när listorna skulle lämnas över.

Karta: Skärblacka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!