Vid 19-tiden på tisdagskvällen greps och anhölls en 25-årig kvinna samt en 38-årig man misstänkta för inblandning i det brutala och väpnade rånet mot guldbutiken på S:t Persgatan strax efter klockan halvelva på tisdagsförmiddagen. De greps på annan ort än i Norrköping. Var vill inte polisen avslöja.

– I samband med gripandet anträffades föremål från den rånade butiken, alltså delar av rånbytet, berättar polisens förundersökningsledare Thomas Månsson.

Båda personerna anhölls av åklagare efter att de förhörts. De är skäligen misstänka för inblandning i det grova rånet.

Några detaljer kring själva gripandet eller om dessa personer tros ha varit med inne i butiken vid rånet vill inte polisen gå in på, på onsdagen.

– Det var ju minst fem rånare i butiken så vi vill inte säga för mycket, säger Månsson.

På onsdagen påträffades även flyktbilen, en mörkbrun Mercedes GLT 350 av 2012-årsmodell, som rånarna flydde i. Bilen visade sig vara stulen i Lidingö den 24 februari. Den var falskskyltad när den användes vid guldrånet.

Det var på onsdagsförmiddagen som människor hörde av sig till polisen om den stora bilen som stod parkerad vid Borgs villahotell på Odensgatan i Kneippen. Hur länge den stått där är oklart.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser kring den här bilen, säger Thomas Månsson.

Polisens tekniska undersökning i guldbutiken har också gett en del och Norrköpingspolisen hoppas snart kunna klara upp det här rånet, precis som man är på god väg att göra med rånet som ägde rum längre ner på S:t Persgatan den 12 februari, där just nu fyra personer sitter häktade misstänkta för grovt rån, medhjälp till grovt rån samt grovt häleri.

Kan tisdagens rån ha koppling till grannrånet?

– Det finns i nuläget inget som tyder på det, säger Thomas Månsson.

De två kvinnor som knackade på i guldbutiken och som höll upp dörren för de fem maskerade rånarna var på onsdagen inte identifierade, trots att de är omaskerade på övervakningsfilmen.

Om de också är misstänkta vill inte polisen kommentera.

– Men vi vill gärna komma i kontakt med dem eller med personer som känner igen dem, säger Thomas Månsson.

Läs mer: De går förbi pistolmannen utan att se det brutala rånet.

Läs mer: Guldägaren: Allt är förstört.