Ägaren till guldbutiken lade på tisdagskvällen ut filmen från övervakningskameran. Det här är vad som syns:

Två tjejer i 20-årsåldern kommer in i butiken, den ena pratar i mobiltelefon medan den andra håller upp ytterdörren.

Strax rusar fyra svartklädda och maskerade personer in i butiken. Efter en halvminut kommer ytterligare en in. Samtliga fem har svarta mjukisbyxor med vita ränder. En av dem står vid dörren och vaktar med en pistol i handen. Hen verkar nervös. De andra fyra rånarna går runt och slår sönder glasmontrarna med kofot och eventuellt en hammare. De rafsar snabbt ihop guld och andra smycken, kastar ner det i stora plastbagar, typ sådana som används på byggen.

De pratar med varandra. Även om talet är otydligt så nämns ett par namn.

Minst två damer går förbi precis utanför utan att reagera på att det står en pistolbeväpnad och maskerad rånare precis innanför dörren i guldbutiken. Flera personer passerar på andra sidan S:t Persgatan. De tittar inte heller in i butiken.

Och enligt polisen var det kanske tur att de förbipasserande inte såg vad som hände inne i guldbutiken.

– Man vet aldrig vad de hade kunnat råka ut för i så fall, resonerar både polisens presstalesperson Tomas Agnevik och Thomas Månsson som leder förundersökningen som rör tisdagens rån.

Tjejerna lämnar butiken så fort rånarna kommer in. De går ut, i riktning mot Gamla Rådstugugatan och Drottninggatan.

– Om de inte var inblandade skulle de väl ha reagerat mer, skrikit eller nåt. Nu går de bara ut. Lugnt, säger ägaren till guldbutiken.

Läs mer: "Allting är förstört".