– Jag har försökt bjuda in polisen att bara säga hej, men de enda gångerna jag sett dem här är när de bötfällt elever för trimmade moppar, säger den anställde som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Jörgen.
Han menar att det enda sättet att komma tillrätta med drogproblematiken bland eleverna är att vara öppen och prata om det, men att de ansvariga på skolan inte kan hantera situationen så istället görs det ingenting.
– Om man väljer att inte se problemet och ta tag i det så kanske man kan intala sig att det inte finns något problem, säger Jörgen.
Trots att det finns elever som "röker på" inne på skolan på skoltid.
– Vid ett tillfälle var det en lärare som gick förbi ett omklädningsrum och kände lukten av cannabis, i omklädningsrummet har två elever suttit och som läraren misstänker rökt brass.
Vid ett sådant tillfälle skulle det ju tänkas kunna vara så att skolan ringde till polisen så att de får komma dit och utföra en provtagning på eleverna, men så fungerar det inte.
– Vi måste beställa tid på Mini-Moa och det kan ta sin tid.
Ofta för lång tid.
– Spice försvinner ur kroppen efter någon dag, hasch och marijuana kan sitta kvar i flera veckor.
Man skulle också kunna tänka sig att skolsköterskan skulle kunna utföra urinprov, men det är bestämt centralt att hon inte ska göra, enligt Jörgen.
– Det handlar inte om att ”sätta dit någon”, det är våra barn vi pratar om, men generellt sett finns det inget föräldraansvar eller engagemang, ingen vill inse att det kan röra sig om ens egna barn.
Men de siffror som Jörgen redovisar borde få upp ögonen på både föräldrar och ansvariga på skolan.
– Två av tre på gymnasiet har provat droger, en av tre har använt droger vid flera tillfällen både på helger och vardagar, företrädelsevis marijuana och cannabis, säger Jörgen.
Och det är lätt att få tag i droger, det kan till och med vara så att äldre personer som rör sig i närheten av skolan säljer till eleverna.
Läs mer: Elevers knarkande ett utbrett problem.
– För två månader sedan var det en man utanför matsalen som jag undrade vad han gjorde där så jag gick fram till honom och frågade om jag kunde hjälpa honom med något, då såg jag att han var påverkad, troligtvis av opiater eftersom han pratade osammanhängande, så jag ringde polisen.
Polisen kom efter drygt fem minuter.
– Men de pratar bara med honom och åker därifrån. Det enda som hände var att han gick över till andra sidan gatan.
Det är inte bara droger som oroar Jörgen, det finns tillfällen när skolan verkar acceptera att eleverna är kraftigt berusade på skoltid.
Vid terminsstart på hösten går avgångseleverna klädda i frack och roar sig, tidigare sammanföll ”Frackveckan” med nollningen, men nollningen togs bort efter att den uppmärksammats i SVT:s dokumentär ”Frackar och grisnollor”.
– De krökar och är kraftigt berusade i skolan, jag har försökt få svar från skolledningen om hur vi ska komma tillrätta med supandet under den veckan, men inte fått något svar än.
Elever som är påverkade av droger och alkohol på program där man manövrerar maskiner och verktyg, som är farliga om man inte är uppmärksamhanterar, är livsfarligt, säger Jörgen.
Men, menar han, om skolledningen skulle uppmärksamma de problem som vi har med alkohol och droger bland eleverna skulle det bli ett riktigt problem som man måste ta tag. Fast eftersom man inte vet hur man ska ta tag i det så blundar man.
Nu vill Jörgen att man inom polis, skola, socialtjänst och fritid måste hitta samarbetsformer så att man tillsammans kan hitta konstruktiva lösningar, men han har inte så höga förhoppningar längre.
Efter att under de år han jobbat på skolan försökt uppmärksamma drogproblemen, utan som han själv tycker fått något gehör, funderar han på allvar att sluta på skolan och istället börja jobba där han kan göra verklig nytta.
– Det finns en stor risk för att den här terminen blir min sista.
Folkbladet har vid upprepade tillfällen, utan framgång, sökt rektorn på skolan för en kommentar.