Det säger Anders Strömlid, vd på fastighetsföretaget Estate Conierge, som är granne till tomten på Sjötullsgatan där ett gäng EU-migranter bott och skräpat ner så att stället liknar en soptipp.
Läs mer: Misären mitt i city
Estates kunder tycker att det är obehagligt att ha dessa människor boende i skogsdungen intill dem.
– Nya hyresgäster blir självklart oroliga och tveksamma till om det här verkligen är rätt plats att ha sin verksamhet på.
Anders Strömlid framhåller att det varit en hel dieselstölder och inbrott i arbetsbilar i hela Norrköping den senaste tiden.
– Vi har inte varit mer drabbade än någon annan men vi tycker att det är obehagligt att ha de här människorna inpå oss.
Men det mest oroväckande, enligt honom, är att man som markägare inte kan få hjälp att få bort folk på ens mark.
– Myndigheterna står helt handfallna inför det här problemet och det är nästintill omöjligt att vräka människor som bosatt sig på din egen tomt.
Som Askling bil berättade för Folkbladet igår så har de i över ett år försökt få hjälp att avhysa EU-migranterna som bott i tält och skrotbilar med barn på deras tomt under en längre tid – utan framgång.
Läs mer: Vi kan inte kasta ut dem.
Efter att de fick hjälp att avhysa dem av Kronofogden har det, enligt kommunen återkommit folk hit.
Precis som vd Kjell Askling.som äger den nedskräpade marken, så anser Anders Strömlid att det är mycket frustrerande att inte ens polisen kan göra något åt det här problemet:
– Jag har ringt till polisen minst tio gånger innan jag fick tag i en konstapel. Veckan efter gjordes en polisrazzia i området.
Enligt vad Folkbladet erfar så var detta i samband med en biljakt på natten den 15 oktober där polisen jagade en bil från Hamnbron till tältlägret på Sjötullsgatan.
I bilen hittade polisen ”åtskilliga påsar med Hiltimaskiner och andra verktyg till ett värde av minst 100 000 kronor”. Mannen utan personnummer åtalades misstänkt för häleri.
Läs mer: Hade bilen full med stulna verktyg.
– Efter det här trodde vi att det skulle hända grejer. Men inte. Vi står helt handfallna inför pirater, i det här sammanhanget. Inte ens polisen kan hjälpa till att få bort banditer på en markägares tomt.
Alternativet, om folk skulle ta saken i egna händer, vill han inte ens tänka på.
– Det handlar om en generell mesighet och flathet i samhället. Vill vi ta tag i det här så måste vi skärpa lagstiftningen så att myndigheter framförallt polisen kan få göra sitt jobb och hjälpa sina medborgare. Det är ju därför vi har poliser, avslutar Anders Strömlid.