Världens mammor delar lokal med Teater Pelikanens barnscen, i en butikslokal som annars skulle stått tom, i Mirum galleria i Hageby.
På torsdagen drog Världens mammors verksamhet i gång här, med drop in och målaraktiviteter.
– Det är en fantastisk plats. Tänk att ha en sådan här plats mitt i ett shoppingmål! säger Sira Jokinen Lisse, grundare och verksamhetsledare för Världens mammor.
Förutom de mammor som är återkommande i verksamheten finns möjligheten till spontanbesök, att man går förbi och blir nyfiken.
I Norrköping har Världens mammor också en lokal hos Sensus, vid Stora teatern, dit många mammor från Marielund kommer. Mammor från Hageby har också kommit dit, men önskat en närmare lokal. Jokinen Lisse berättar också att vårdcentraler hört av sig och frågat om de kunde skicka mammor till dem, då många kvinnor i Hageby mår dåligt.
I Mirum håller Världens mammor öppet dagtid onsdagar och kvällstid torsdagar.
Världens mammor startade 2016 i Motala efter att BVC slagit larm om att många mammor och barn satt isolerade i sina hem. Under skapandeträffar får mammor och barn prova på olika konstnärliga uttryck. Samtidigt övar man på det svenska språket, bygger nätverk, får vänner, lär om samhället och har roligt tillsammans. Det handlar om egenmakt och framtidshopp.
Verksamheten som sedan ett antal år tillbaka också finns i Norrköping och Linköping har tre anställda. Förutom Jokinen Lisse är det Sania Qureshi från Norrköping och Rafah Atassi från Motala. Sania Qureshi är glad över lokalen i Hageby.
– Det är en jättefin lokal. En bra plats i Hageby, där det annars inte finns så många lokaler med aktiviteter för barn och deras mammor. Här kan vi sitta tillsammas, prata, utbyta information, och hjälpa och stötta varandra, säger hon.
Världens mammor som har sin största lokal i Skäggetorp har där kämpat för att mammornas röster ska höras och nå fram till politikerna. Där engagerar Världens mammor 300 mammor, medan det är cirka 200 mammor som finns med i aktiviteterna i Norrköping.
I Linköping har Världens mammor blivit en arena för möten mellan mammorna och samhällsinstitutioner. Något man hoppas på också i Norrköping.
– Vi utgår från behoven som finns. Så här ser det ut, så här säger mammorna, det här behövs. Då börjar vi där och försöker hitta lösningar, säger Sira Jokinen Lisse.