– Det speciella är att jag har gjort det hemma, vid matbordet. Jag är liksom inte så rörlig längre, så att det ser ut som det gör hänger lite grann ihop med det: små format, lite större än A4, det mesta, säger Stefan Teleman och blickar ut över utställningen.
För att få en del lite större verk har han limmat upp några bilder på wellpapp, ibland med tidningsuppslag som bakgrund, ett slags "mediebrus".
– Allt som har färg är gjort med någon slags nya japanska färger, som är ett mellanting mellan akvarell och gouache, så att man kan måla täckande med dem, men man behöver inte göra det.
De svartvita bilderna är i tusch.
Utställningstiteln då, "Gubbrea"?
– Ja! Den är jävligt viktig, säger Stefan Teleman som tycker att det är dags att sälja ut gubbar som förstör världen, gubbar som Putin.
Teleman konstaterar också att enkäter visar att det mest är män som röstar på SD och är för krig.
En av bilderna visar en soldat med tre kronor på hjälmen, på en stridsvagn.
– Det är en gubbe som hänger ihop med Nato. Vi har ju snart amerikanska soldater och frågan är om de tar med sig sina atombomber också. Det vet man ju inte.
Stefan Teleman som kommer från 1960-talets protester och Vietnamkrigets dagar tycker att det är en sorglig utveckling, att Sverige sålt ut neutraliteten. Samhällskritiken finns här i utställningen.
– Ja, lite mjukt, så där, säger han.
En bild visar ett orange eldklot över Norrköping, räckvidden av ett taktiskt kärnvapen av den mindre sorten. En annan bild visar "jarlen som har satt sig på kartan", inspirerad av kulturbråket i Norrköping.
– Det är bäst att placera Sophia Jarl i elskåpet så man kan stänga om henne. Ledningen. Elledningen, säger Stefan Teleman.
Han har med tiden släppt den fotorealistiska konsten, där han haft fotografier, tidningsbilder, som ett underlag, och landat i något han kallar en modern modernism, utan krav på att det ska vara identifierbart.
– Det är en jätteskön frihet.
Lekfullheten är ett signum för Teleman, både i färg och form.
– Någon form av underhållning är faktiskt vad man håller på med. Det finns utställningar som kan vara skittråkiga, men ibland kan det vara kul med bara någon slags möte mellan rött och grönt. Vad som är roligt kan man alltid diskutera.
Samtidigt med utställningen släpper han bilderboken "Armlängds avstånd", som formgivits av Erik Månsson.
Utställningstiden är 6 januari till 21 januari.