Som vi tidigare berättat flyttade Lärlingsgymnasiet till sina nuvarande lokaler i augusti, efter att de fått flytta runt till olika lokaler i flera år. Utbildningen bygger på att eleverna är ute på praktik tre dagar i veckan och elevgruppen har ofta särskilda utmaningar, som tidigare stor skolfrånvaro eller NPF-problematik. Lärarna framhåller vikten av en liten skola för att utbildningen ska fungera.
Ingrid Cassel (M), ordförande i utbildningsnämnden, besökte personalen på Lärlingsgymnasiet i förra veckan och gav hon dem lugnande besked. Men personalen är fortfarande skeptisk.
– Hon vill att vi ska vara kvar här och att vi ska behålla vårt varumärke, men det här är något som bara är sagt. Det finns inte nerskrivet någonstans.
– Det är jättepositivt om det här är sant, då har vi uppnått det vi vill. Men så länge det inte är genomröstat av nämnden så är vi på vår vakt, säger Oliver Madden.
Han och kollegan Stina Bosk påpekar att det i protokollet från utbildningsnämnden i november inte finns något som tyder på att samordningen med Ebersteinska inte ska ske.
– Det står i stället att de kommunala yrkesutbildningarna i största möjliga mån ska samlokaliseras, och så länge det står kvar så är det ett passivt hot mot vår skola och dess existens. Vårt existensberättigande är att den inte ska vara samlokaliserad med ordinarie skolförlagda yrkesprogram.