Efter att Folkbladet skrivit om kaoset vid tivolit under helgen väljer fler att berätta om sina upplevelser på plats. En av dem är en ordningsvakt, som vill vara anonym, som kallades in på lördagen.
– I fredags rev de ju staketet och stormade stället så man såg ett ökat behov på tivolit av ordningsvakter, säger han.
Förutom den allmänna oordningen på stan upprörs han av att det var många mycket unga ute själva mitt i natten.
– Det var så jävla mycket barn, säkert runt hundra barn i åldern 8-10 år som var ute på natten utan någon vuxen i sällskap.
Han undrar varför inte socialen var på plats.
– Det var en otacksam uppgift för polisen, för det fanns inte ens några kommunalt anlitade ordningsvakter. De måste väl ha förstått att det skulle bli kaos på stan när tivolit stängde klockan 01.00.
Ordningsvakten berättar om bland annat tjejgäng som ställde till bråk runt tivolit, vägrade lyda ordningsvakterna och betedde sig allmänt störande.
Att tivolit överhuvudtaget inte skulle ha fått tillstånd är han tveksam till.
– Det är inte arrangörens fel, om folk hade accepterat och följt folkhälsomyndighetens rekommendationer så hade det funkat.
Louise Flygt, kommunikationschef på Norrköpings kommun, menar att det inte är brist på information som gjorde att tusentals människor sökte sig till tivolit.
– De här barnen och ungdomarna har fått väldigt mycket information. Vi har informerat så många elever, vårdnadshavare och mentorer på olika språk, säger hon.
Men nu förs diskussioner om det kan behövas ytterligare information.
– Jag har nyss pratat med kommunens säkerhetschef Richard Tjernström om att det kan behövas. Inte minst med tanke på att polisen flera gånger gått ut med att vårdnadshavare ska hålla sina barn hemma, säger Louise Flygt.
Då handlar det inte bara om bristande ansvar kring tivolit utan även om att den så kallade "nollningen" bland elever återuppstått med fylla och bråk på stan.
Samtidigt förstår hon att tivolit lockade många.
– Det var väl något av en "ketchupeffekt" eftersom det var länge sedan ungdomar samlades. Alla har fått information om riskerna för smittspridning, men när man ser att allt fler rör sig i samhället så kanske man tror att smittspridningen är lägre. Men det gäller fortfarande att hålla i och följa rekommendationerna, säger Louise Flygt.