Mobbning och allmänna floskler är vad som finns kvar

I dagarna åtalades en av de misstänkta ledarna för korankravallerna i Navestad i april. Han hotas av ett långt fängelsestraff och livstids utvisning.

Christopher Jarnvall (SD) svarar idag på kritik från Centerpartiet i Norrköping.

Christopher Jarnvall (SD) svarar idag på kritik från Centerpartiet i Norrköping.

Foto: Annika Flood

Debatt2022-08-27 09:51
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag var på plats tillsammans med en partikollega vid ett par tillfällen under kravallerna i påskas. Jag talade med förtvivlade människor som bodde i området och bevittnade hur vår blåljuspersonal stenades av islamisterna. Det var kaos. Vi klev över brinnande barrikader, passerade utbrända bilar. Brandlukten låg tung över förödelsen. 

Jag tror att vi sverigedemokrater var rätt ensamma bland kommunens politiker om att bry oss om Navestad och dess invånare denna påskhelg. Ensamma om att besöka stadsdelen, ensamma om att prata med människor – boende och blåljuspersonal. 

I vart fall såg jag inte till Christian Widlund (C) kandidat till kommunfullmäktige i Norrköping, som tillsammans med några andra partikamrater den 17 augusti självbelåtet meddelar att ”SD ska aldrig få styra Norrköping” och påstår att jag i ett debattinlägg den 4 augusti skulle ha utmålat ”muslimer som orsak till alla problem”. Något sådant skriver jag inte. Centerpartisterna fejkar. De borde lära sig att läsa innantill. 

Med facit i hand vet vi nu att kravallerna planerades och regisserades av islamister. Och rekryteringen av andra islamister går lättare i problemområden, där det bor många muslimer. Områden som Centern och andra vänsterpartier har låtit växa, trots att vi har fått mängder av vittnesmål om problemen.

Folk i Centerpartiet borde vara medvetna om detta, eftersom det genom åren har uppdagats att just C har varit en god rekryteringsbas för islamister, som via politiken vill stänga vårt öppna och fria svenska samhälle. Det islamistiska partiet Nyans’ grundare Mikail Yüksel är väl den mest kände – en av Centerns toppkandidater inför valet 2018.  

Vi sverigedemokrater är realister. Vi vill ha ordning och reda och trygghet för alla Norrköpings hyggliga invånare – inte minst i Navestad. Vi värnar om det svenska samhället och om vår blåljuspersonal som försöker skydda det. Vi konstaterar litet uppgivet att dagens centerparti fokuserar på att frysa ut Sverigedemokraterna. Det har ju blivit enfrågepartiet Centerns kännetecken de senaste åren. 

Men jag – som en gång i tiden faktiskt röstade på Thorbjörn Fälldins centerparti – förväntar mig mer av ett parti än fokus på att mobba en femtedel av valmanskåren, vika ned sig för Socialdemokraterna och i brist egen vettig politik häva ur sig allmängiltiga floskler, som allt färre väljare går på.

Christian Widlund (C) kritiserade i en tidigare artikel SD i Norrköping.
Christian Widlund (C) kritiserade i en tidigare artikel SD i Norrköping.