Vi lovar: Inga minikalifat i Hageby och Navestad

Korankravallerna i april - mitt under påskhelgen – var en väckarklocka för många.

Kravallerna i Navestad under påskhelgen omnämns i dagens debattartikel.

Kravallerna i Navestad under påskhelgen omnämns i dagens debattartikel.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Debatt2022-08-04 09:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Plötsligt såg vi alla tydligt intoleransen och hatet mot det öppna svenska samhället. Islamister från när och fjärran – ett stort antal var illegala migranter – försökte mörda våra poliser och gjorde sitt bästa för att terrorisera de boende i områden som Navestad och Skäggetorp. Ja, över hela landet brann det!

Kravallerna var ett symptom på något större: Hur de gamla partierna i Sverige har försummat dessa områden och låtit dem islamiseras, tas över av kriminella och islamistiska hatpredikanter. Folk som antingen borde sitta inlåsta eller ögonblickligen förpassas ur Sverige!

Många förfasades över det som hände, när det hände. Men sedan vände man sig i bädden och somnade om. Precis som om detta bara var en ond dröm, eller någon enstaka händelse. Men det är det inte. Det är ett symptom på att något håller på att bli fundamentalt fel i vårt samhälle.

Det finns många människor i stadsdelar som Navestad eller Hageby som nu är väldigt oroliga. De är förstås oroliga över islamiseringen och kriminaliteten i vår stad och Sverige. Men mest kanske de oroar sig över att de styrande i Norrköping inte verkar ta problemen på allvar.

Det bor många människor i Sverige och i Norrköping som har sett islamisering av sina hemländer på nära håll. De vet precis vad den brutala intolerans islamismen för med sig innebär. Vi Sverigedemokrater förstår människors oro över islamiseringen. De har rätt. Men var inte oroliga! Vi skall arbeta hårt för att stoppa detta!   

Jag och mina partivänner lovar: Vi skall med all kraft jobba för att få ordning på Norrköping igen! Om vi Sverigedemokrater får styra vår stad, skall vi göra vårt yttersta för att sätta stopp för korankravaller och annat elände. Och det blir inga moskéer med skumma budskap och hatpredikanter!

Norrköping är en fantastisk stad med en otrolig potential och en fin historia av duktiga entreprenörer och företagare. En stad som idag också håller på att få en akademisk prägel tack vare Linköpings universitet. Den utvecklingen skall vi ta fasta på.

Men det finns ingen anledning att låta minikalifat växa fram i Navestad eller Hageby. Det finns ingen anledning att låta utlandsfinansierade moskéer ta över och islamisera hela områden. Vi Sverigedemokrater säger absolut nej till detta och vi kommer också att aktivt arbeta för att göra Norrköping tryggt och bra igen! Det är ett vallöfte från oss till alla Norrköpingsbor!

Christopher Jarnvall är förstanamn på SD: s valsedel i kommunvalet i Norrköping.
Christopher Jarnvall är förstanamn på SD: s valsedel i kommunvalet i Norrköping.