"De skyr inga medel för att smutskasta andra partier"

Olle Vikmång och hans partikamrater är stressade. Makten i Norrköping håller på att glida dem ur händerna.

Christopher Jarnvall leder SD i Norrköping. Han reagerar på Olle Vikmångs artikel

Christopher Jarnvall leder SD i Norrköping. Han reagerar på Olle Vikmångs artikel

Foto: Widar Andersson

Debatt2022-09-08 12:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På valdagen kan det vara tack och hej för denna gång, om väljarna vill. Och det ser de faktiskt ut att vilja.

Olle Vikmångs inlägg i Folkbladet den 6 september riktar sig mot Moderaternas Sophia Jarl och jag låter förstås henne svara för sig. Men eftersom socialdemokraternas taktik – på riksnivå liksom lokalt – är att försöka svartmåla Sverigedemokraterna inför möjliga samarbetspartners, vill jag såklart ta upp handsken.

Jag tänker inte orda så mycket om Vikmångs påhopp. De är och förblir tom socialdemokratisk valtaktik och man får ta dem för vad de är. Vikmång – det är mitt intryck - är en hygglig kille. Men han jobbar för ett parti som inte skyr några medel för att smutskasta politiska motståndare. En del viker ned sig. Vi sverigedemokrater hör inte till dem. Alla har dessutom något i bagaget – Vikmång också. Jag vill försöka hålla debatten på en vuxen och saklig nivå. Det vinner alla på. 

Norrköping har ett stort behov av förnyelse efter det att Socialdemokraterna har suttit i orubbat bo i nära nog hundra år. Vi sverigedemokrater är fast beslutna att vara med och förnya Norrköping. Det behövs. Nu skall det bli tryggt i stan och ordning på torpet!

Just nu pågår rättegångar i korankravallernas efterdyningar, bl a här i Norrköping. Kravaller som blev möjliga på grund av socialdemokratisk vanskötsel av Sverige och Norrköping. Varje hygglig medborgare i Norrköping skall komma ihåg att det i grunden är decennier av socialdemokratiska misslyckanden som var orsaken till kravallerna och dess följder.  

Och varje gång de kommande åren jag och alla andra betalar en elräkning som är fyra, fem, sex, sju gånger högre än vad den skulle behöva vara – då skall vi tänka på Olle Vikmång och hans partikamrater och hur de skapade ”ordning” i Sverige. Socialdemokraterna har ställt till det tillräckligt. Inte fyra år till! Det behövs förnyelse. I Norrköping och i Sverige!