Nytt eventcenter slår upp portarna

Den här veckan slår portarna till ett nytt eventcenter upp i Mirum Galleria. "Vi vill skapa en plats där människor kan mötas och ha kul tillsammans", säger Amer Raza, driftansvarig.

4000 kvadratmeter stort.

40 anställda. 

Det är ingen liten satsning som nu görs i Mirum Galleria. 

Grundarna Malin och Philip Ståhlgren och Zana Canopolat öppnade en liknande nöjesanläggning i Växjö 2016.

Nu tar de samma koncept med sig till Norrköping.

Tanken är att Eventcenter Knock 'em Down, som anläggningen kallas, ska locka såväl stora som små, privatpersoner som företag. 

– Vi vill leverera upplevelser i världsklass. Vi är ingen nattklubb, det vill jag betona, utan ett ställe dit folk kan gå för att äta och dricka och umgås. Vi jobbar mycket mot stora sällskap och mot företag men även mot privatpersoner, säger Amer Raza.

 

Centret har restaurang, bar och uteservering – och en rad olika aktiviteter.

Det går att spela klassiker som biljard, boule och bowling där, men också mer avancerade saker som "The Challenge" där utövarna får gå från rum till rum och tävla i olika moment.

Det handlar om allt från att ratta familjen Flintas bil till beerpong och en mer avancerad variant av spelet twister. 

Anläggningen har också en stor trampolinpark där besökarna kan släppa loss samt en arena för VR-upplevelser.

– Det är Sveriges andra center med "full body tracking" som innebär att man ser sig själv och sina kompisar live inne i VR-världen. Man går runt, pratar, löser gåtor och skjuter zombies. Det finns bara ett tiotal anläggningar i hela världen av den här typen och den håller internationell toppklass när det gäller VR-upplevelser, säger Mischa Velasco, vd VREX, som varit med och utvecklat VR-arenan.

 

Tanken var att eventcentret skulle ha slagit upp portarna redan i höstas men det blev vissa förseningar som gjorde att de fick skjuta på det hela.

Men nu är premiären här. På torsdag är det dags för "grand opening".

– Det känns kul. Vi har kämpat och jobbat hårt för detta och är ivriga att få komma igång nu. Det har varit några hektiska veckor med att få allt klart här och det ska bli kul att få träffa gästerna nu, säger Amer.

Ser ni att det finns en marknad för ett eventcenter här?

– Vi ser absolut att det finns växande marknad för det här. Idag vill man inte bara gå ut och äta utan ha en helhetsupplevelse. Vi vill leverera en wowkänsla så man har med sig något härifrån som är svårt att glömma. Sedan tror vi stenhårt på läget här i Hageby, säger Amer Raza.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa