Nya KD-toppar: Tekmen och Lisiderius

Under Kristdemokraternas årsmöte i måndags valdes Tomas Tekmen till ny ordförande och Jenny Lisiderius till vice ordförande.

Tomas Tekmen är 40 år och bosatt i Eneby. Han började sin politiska bana under förra mandatperioden och är sedan valet 2018 ledamot i kommunfullmäktige och sitter som vice ordförande i byggnads- och miljöskyddsnämnden. 

 

Sedan en tid tillbaka är han vice ordförande, och har nu tagit det naturliga steget till att fatta ordförandeklubban:

– Jag känner mig hedrad och tacksam för förtroende över att ha blivit vald som ordförande för KD Norrköping. Det är en spännande tid för Kristdemokraterna. Vi har lyckats nu ut med vår politik, både lokalt och nationellt, och sedan valet har medlemstillströmningen varit hög. Därför känns det extra roligt att få vara med och leda partiets arbete här i Norrköping, säger han.

 

Till vice ordförande valdes Jenny Lisiderius. Hon är 45 år och bor i Klingsberg. Jenny Lisiderius är, liksom Tomas Tekmen, relativt ny inom politiken men har ändå hunnit med flera år som ledamot och kassör i partiavdelningsstyrelsen. Hon är förtroendevald i kommunfullmäktige och sitter i samhällsplaneringsnämnden och i styrelsen för Norrköping Airport AB. 

– Att göra Kristdemokraterna synliga och fortsatt relevanta är två av de saker jag kommer att fokusera på som vice ordförande av partiavdelningen. Tack vare våra väljare, förtroendevalda och medlemmar kan kristdemokratin vara med och förbättra vårt vackra Norrköping och jag ska göra mitt bästa för att se till att det blir ett strålande resultat för KD i valet, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa