Hästens tränare är klar för Leksand

Han var i Vita Hästen förra säsongen. Nu har Per Bäcklin fått ett nytt jobb – i sin förra klubb.

19 augusti 2019 09:01

Det var inför förra säsongen som Vita Hästen satsade på att nyanställa en person för att säkra upp rekryteringen från ungdomssidan upp i A-laget. Per Bäcklin blev sportchef för ungdoms- och juniorverksamheten men fanns också med runt elitverksamheten.

Bäcklin fanns ofta vid dåvarande tränarna Leif Strömberg och Fredrik "Grizzly" Erikssons sida och skrev på ett treårskontrakt när han kom.

Nu är det dock klart att han lämnar klubben och är tillbaka i Dalarna igen. Bäcklin har nämligen återigen skrivit på för Leksand.

Där ska han vara assisterande tränare till Micael Karlberg i klubbens J20-lag.

– Jag har haft lite hemlängtan, och det var väldigt roligt att få frågan av Leksands IF att komma tillbaka. Det blir intressant att få jobba på den högsta juniornivån i Sverige igen med några av de bästa spelarna vi har på väg upp i svensk ishockey. Jag är väldigt tacksam gentemot Vita Hästen som gav mig möjligheten att komma tillbaka hit till Leksand.

Den nya SHL-klubbens general manager Thomas Johansson säger så här om rekryteringen från Vita Hästen:

– Det känns kul att hälsa Per Bäcklin välkommen tillbaka till Leksand. I Per får vi en tränare som brinner för detaljer och individens utveckling, vilket är extremt viktiga egenskaper i vår juniorverksamhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson