Gunnarsson vill ha revansch efter skadorna

Det blev tre säsonger för August Gunnarsson i Vita Hästen. Förra säsongen – vilket var hans sista i Norrköpingslaget – var riktigt tung.

13 augusti 2019 14:28

LÄS MER: Bröderna Gunnarsson lyfte Stanley Cup tillsammans

Säsongen 2018/19 blev inte som Örebrokillen hade tänkt sig. I en intervju på HockeyAllsvenskans hemsida säger den numera Karlskogaspelaren att förra säsongen "var skit".

– Det värsta jag varit med om. En riktig tung säsong, säger han till hockeyallsvenskan.se

Anledningen till att fjolåret var jobbigt för Gunnarsson var på grund av alla skador han fick kämpa med.

– Jag hade en ryggskada som jag tampades med länge. Det var lite dag till dag. Ena dagen kändes det bättre, andra dagen sämre. Det gick inte säga när jag skulle vara tillbaka. Det var bara att kämpa på, berättar Gunnarsson.

Den 23-årige forwarden kom tillbaka i spel runt jul förra året, men fick återigen problem med skador.

– Jag fick problem med handleden efter bara två matcher. Mot slutet av säsongen drog jag ljumsken. Vi gick kort om folk, jag fick spela mycket och kroppen pallade inte. Det blev en förslitning, säger han.

Det blev inte heller mycket speltid för Gunnarsson i kvalserien till Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. Skadorna spökade även då. Han känner dock efter säsongen en oerhörd lättnad över att laget lyckades säkra ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Skönt att grabbarna klarade sig ändå, att Vita Hästen blev kvar i HockeyAllsvenskan. Det hade inte varit kul att lämna om klubben åkt ur, säger Gunnarsson.

Den kommande säsongen kommer Gunnarsson inte vara en hemmaspelare i Himmelstalundshallen. Efter förra säsongen gick Gunnarsson till seriekonkurrenten Karlskoga. Nu vill han ha revansch efter fjolårets tunga vinter.

– Jag hade ett rus när jag fick spela efter skadan ifjol, det var så kul. Den känslan vill jag ha hela tiden. Jag tycker inte jag fått visa allt jag kan på allsvensk nivå ännu. Jag har gjort det stundtals i Vita Hästen, men inte hela säsonger. Jag vill bevisa för mig själv att jag är en bättre spelare än jag visat. Det är en stark drivkraft, berättar han.

Gunnarsson kom till Vita Hästen 2016 från Färjestad och spelade i klubben från våren 2016 till våren 2019. Det blev 106 seriematcher i Hästentröjan för Gunnarsson, samt åtta kvalmatcher i HockeyAllsvenskans kvalserie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt