"Vi spelade fantastiskt bra"

Seger mot Sundsvall, seger mot Kalmar och så tillökning i familjen. Det har varit en skaplig vecka för Andreas Johansson.

29 maj 2015 15:35

– Det känns skönt att vara tillbaka i gänget, säger IFK-kaptenen.

”Ante G” följde inte med upp till Sundsvall i början av veckan på grund av planerad tillökning i familjen. Mot Kalmar var han tillbaka.

De resulterade i sjätte segern på de sju senaste matcherna – och kanske den allra bästa insatsen hittills i år.

– Det är riktigt roligt att spela fotboll just nu. Känslan är att det inte är någon tillfällighet. Vi har tjatat länge om att det är den här typen av fotboll vi ska bedriva, och i dag spelade vi ju fantastiskt bra.

Ni spelar väldigt varierat.

– Absolut. Vi har hittat ett skräddarsytt spel för de typer av spelare vi har i laget och det känns väldigt spännande. Efter att vi tappade Kamara och Bärkroth blev skadad har det kommit in spelare som visar att det är bra konkurrens om platserna.

Mot Kalmar fick Johansson en ny mittbackspartner i Andreas Hadenius, som alltså fick nytt förtroende efter en stark insats senast.

– Han är ju fysiskt väldigt duktig och vinner mycket dueller, men han har väldigt fina fötter också. Vi låste Kalmar på ett jättebra sätt, säger Johansson som var nöjd med det mesta men kanske inte med sin egen insats när Marcus Antonsson reducerade.

– Jag skulle screena bort honom och känslan var att David skulle komma ut, men självklart skulle jag bara ha skickat bort bollen i det läget, så det är klart att jag tar på mig det målet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson