Vargarna imponerade i Nyköping

Andra raka segern och häng på den allsvenska toppen. Gladast för det såg Mats Boström ut att vara.

– Nja, jag tror nog att alla här är lika glada, säger Vargledaren efter solklara 53–36 mot Griparna.

10 juli 2015 14:16

Vargarnas lagledare har stått på motsatt sida i depån under många, många tävlingar.

Den här gången kom han till Svanstabanan med bortalaget.

Det var naturligtvis en aning speciellt – särskilt med tanke på hur det gick i matchen.

– En enorm känsla att vinna här. Jag hade mycket kompisar och kunder som var här och tittade. Det var häftigt, säger Boström med belåten min.

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Griparna hade 7–5 efter två heat, men när Vargarna körde 5–0 i det tredje heatet och tog ledningen var det bäddat för bortaseger.

Till slut blev det en ren defilering fram till säsongens andra raka seger. Efter “femettan” i det tolfte heatet och ledning med 42–29 var saken klar.

– Vi hade en plan i dag och den fungerade klockrent, säger Boström. Vi skulle låta “Vikke” (Bergström) och Alex (Johansson) köra tre heat och sen bomba på med Hougaard i sex heat, och det höll ju. Vi körde med öppna kort och förklarade för killarna inför matchen vad vi skulle göra. Det var inga konstigheter.

Hougaard fick sina sex heat och körde in 15+1 från reservplats. Där bakom var det ganska jämnt överlag, men den som kanske imponerade allra mest var Nicklas Porsing.

Den unge dansken är onekligen en riktig friskus.

Och tuff. Kanske till och med lite för tuff.

I det sjunde heatet hade en tuff kamp med Griparnas Kauko Nieminen vilket resulterade i en uteslutning och en varning för Porsing.

Nieminen var inte helt nöjd med Porsing och det blev en del gruff och hårda ord när de sladdade ut i depån.

– Jag kör speedway och är van vid att vara tuff. En del svenskar tycker att jag är för tuff, men jag kör i fyra ligor och vet vad den här sporten handlar om. Jag är van, säger Porsing.

Vad hände i det där heatet egentligen?

– Han körde hårt mot mig och åkte omkring och tittade efter mig, och jag blev lite förbannad. Jag körde om honom och tänkte att “nu stänger jag dörren så att han fattar”, men jag var kanske lite för farlig, jag vet inte. Jag tog honom i de två andra heaten i alla fall, han körde ju så sakta..

Mats Boström:

– Porsing är underbar att se där ute, men bråket får han ta på sig, det sa jag till honom också. Mycket onödigt, så där får han inte göra igen, säger han.

Griparna–Vargarna 36–53

Poäng, Griparna: Tomasz Gapinski 14, John Lindman 7, Kauko Nieminen 7, Alexander Edberg 5, Andreas Vestlund 3.

Vargarna: Patrick Hougaard 15, Pontus Aspgren 11, Nicklas Porsing 10, Rasmus Jensen 9, Daniel Davidsson 4, Alex Johansson 2, Viktor Bergström 2.

Publik: 740

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!