Titta vem som tränar med Dolphins

Dolphins har besök den här veckan – av en gammal bekant. Klubblöse Kenny Grant tränar med laget.

– Jag har alltid tyckt om att spela här i Stadium Arena, säger han.

28 november 2016 12:46

34-åringen som spelade för klubben 2008-2010 är tillbaka i Norrköping igen.

I alla fall några dagar.

Han anlände i lördags och stannar till på onsdag.

– Vi är här för att träffa släkten och då hörde jag med Dolphins om jag inte kunde komma hit och skjuta lite, säger Kenny som varit proffs i Frankrike sedan han lämnade Dolphins 2010.

Först blev det fyra säsonger i storlaget Nancy där han blev ligamästare ett år, fick spela i Euro League och vara lagkamrat med franske storsjtärnan Nicolas Batum som spelade i klubben under NBA-lockouten 2011.

Under den säsongen fick han även chansen att gå upp mot en av världens bästa spelare – Tony Parker, som också var hemma i Frankrike under lockouten.

– Det var jätteroligt att möta honom. Han är så snabb. Man märker kanske inte det när man ser honom på TV, men det är han verkligen, säger Kenny.

Efter äventyret i Nancy har det blivit två säsonger i Roanne och under den här hösten har han spelat för Poitier i den franska andradivision där han haft ett korttidskontrakt.

– Jag ersatte en spelare som var skadad, men kontraktet har gått ut nu så just nu letar jag efter ett nytt lag. Jag får se om jag ska fortsätta i Frankrike eller kanske komma tillbaka till Sverige.

Har du haft någon kontakt med Dolphins? Är det ett alternativ?

– Jag pratade med Lasse Johansson i morse. Vi får se vad som händer. Jag har alltid tyckt om Norrköping och Dolphins. Om det är det som är bäst för mig och min familj så kan det vara något. Min fru är ju från Norrköping och saknar Sverige lite efter sju år i Frankrike, säger Kenny som börjar se slutet på karriären.

– Vi får väl se om jag spelar en eller två säsonger till.

Dolphins har varit på jakt efter nyförvärv under hösten, utan att få napp. Ekonomin tillåter inga stora utsvärvningar och klubbledningen valde nyligen att lägga värvningsplanerna på is, men efter att klubbdirektören Lasse Johansson haft en första sittning med Kenny medger han i alla fall att de ska undersöka möjligheterna:

– Vi har bara haft ett artighetsmöte än så länge, men jag blev glatt överraskad att se honom och att han var i stan. Han är klubblös och sa att Dolphins alltid är ett alternativ. Sedan måste vi kolla vad vi kan göra åt det. Alla alternativ som dyker upp måste vi utvärdera och min första grej att göra blir att prata med Adnan Chuk om det här, säger Lasse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson