Tappade spel och ledning

IFK Norrköping tappade en match som de ägde fullständigt. "Det är en styrka att fortsätta spela oavsett vad som händer och tro på det," tycker Daniel Sjölund.

23 september 2015 21:39

När Daniel Sjölund behärskat och kallt placerade in 2–0 på sitt gamla lag kändes matchen på Nya Parken avgjord och död. IFK Norrköping dominerade fullständigt i första halvlek men det var bara ArnórIngviTrausatson som hittade nätet trots en helmängd feta chanser.

Men Djurgården som växte in i dusten efter paus reducerade först genom Sebastian Andersson och kvitterade med Jesper Arvidssons säkra straff.

Där smög sig det i alla fall in en osäkerhet på Nya Parkens läktare. För en kort stund. Linus Wahlqvists fina mål såg till att "Peking" hade återkopplat greppet och Emir Kujovic punkterade onsdagskvällen definitivt med IFK:s fjärde.

– Vi fick ingen panik när de gör 2–2. Det är en styrka att fortsätta spela oavsett vad som händer och tro på det, anser Daniel Sjölund.

Och fortsätter:

– Det ger utdelning till slut. Det kändes konstigt att de kom tillbaka eftersom vi hade ett sånt övertag.

Segern var IFK:s femte raka och spelmässigt var det en ny stabil insats, även om det blev en onödigt krokig väg till tre poäng.

Den laddade guldstriden fortsätter med bortamatch mot Gefle på söndag. IFK:s tredje fight på en vecka.

– Klart att man får slita lite men resultaten gör det mentalt lättare att komma hit, träna och spela matcher, fortsätter Sjölund.

Skadefri trupp. I bra form och ni spelar bra fotboll. Det är dukat ganska bra inför de fem sista matcherna?

– Ja, det är det. Det är en sjön grupp och alla är friska. Det är bara full fokus på Gefle som gäller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung