Sleipner lyfte – är ny serieledare

Nu är IK Sleipner där man vill vara – serieledare i division 2-fotbollen.

– Vet inte när Sleipner gjorde en sådan här bra vårsäsong, säger tränaren Josef Massi.

25 juni 2015 20:55

3–1 (1–0) mot tidigare ettan FC Linköping City var ett bevis för att Sleipner just nu är formstarkast i serien.

En spelare som verkligen bidrog till den klara vinsten var mittfältaren Philip Özer som kom från Syrianska i Västerås förra sommaren och spelade sporadiskt under hösten hos "Randigt".

– Jag gick över till Sleipner eftersom jag börjat studera till civilingenjör i Linköping. Det här första året har gått väldigt bra att kombinera med fotbollen.

I går visade han sig också från sin bästa sida. När speedkulan Martin Andersson tvingades avstå på grund av sjukdom var det Philip som gick agera motor på mittfältet.

Och som han sprang, minst en mil.

– Jag är ärligt talat riktigt trött, säger Philip efter slutsignalen. Ska bli skönt med ett par veckors semester.

Det var också han som visade Sleipner vägen den här kvällen. Efter 19 minuters spel fick han en perfekt boll från Peter Skoog och behövde bara sätta huvudet till.

– Tycker vi var klart bäst i första halvlek, Linköping hade knappt något. Därför blev vi lite överraskade när de kom ut som ett nytt lag efter pausen.

Ja, de första minuterna blev Sleipner totalt utspelade men så hände det som ibland händer i fotbollens underbara värld:

Sleipner kunde göra 2–0 i 51:a minuten efter ett vackert anfall där Peter Skoog hittade Johan Eklind med en perfekt boll och Johan spelade iskallt till Daniel Källsholm som bara hade att rulla in bollen i öppet mål.

Minuten senare kom också 3–0. Nu var det Peter Skoog som fick öppet mål sedan Daniel Källsholm dragit på ett bra skott som målvakten hos gästerna, Richard Larsson, lyckades tippa i stolpen så Peter bara behövde slå den över mållinjen.

Att Linköping sedan fick ett tröstmål i 86:e minuten genom Josh Bragg spelade inte så stor roll för Sleipner och den stora hemmapubliken (553).

– Alltid roligt att hålla nollan, men jag tycker aldrig vi var i fara. Vi spelar verkligen som ett lag i dag och nu är vi där vi ska vara, summerar Josef Massi som redan införskaffat en ciderflaska att plockas fram i händelse av serieseger i höst.

Efter sitt tal i omklädningsrummet gav han spelarna ledigt i två veckor men under eget ansvar.

Matchfakta: IK Sleipner–Linköping City FC 3–1 (1–0)

Målen: 1–0 (19) Philip Özer, 2–0 (51) Daniel Källsholm, 3–0 (52) Peter Skoog, 3–1 (86) Josh Bragg,

Sleipners lag: Jimmy Karlsson – Alexander Radesjö, Linus Hellman, Mikael Mattsson, Calle Appelquist (62) – Kutshi Moilo, Johan Eklind, Philip Özer, Rasmus Bengtsson (66) – Daniel Källsholm (79), Peter Skoog – Simon Storm (62), Andreas Lind (66), Niklas Brodacki (79),

Varningar, IKS: Calle Appelquist, Kutshi Moilo, City: Daniel Lindberg, Ilir Terbunja. Domare: Pär Leek. Publik: 553.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper