Simhallarna det rör sig om är Skärblackabadet, Råsslabadet och Åbybadet. 1 februari tar Medley över, bolaget driver sedan tidigare Centralbadet.
Daniel Almgren gläds över ytterligare förtroende från Norrköpings kommun.
Hur mycket mer blir det av simskola, babysim och öppettider generellt?
– Oj, nu frågar du om saker som jag inte har koll på i detalj. Men vår plan i grunden är att öka tillgängligheten på vatten för allmänheten. Antingen genom att kunna erbjuda fler möjligheter till simning eller bättre möjligheter till simskola än kommunen kan, svarar Daniel Almgren.
Vad gäller nuvarande personal är ambitionen att samtliga ska erbjudas en övergång till Medley.
– Man kan naturligtvis tacka nej om man vill. Men jag hoppas och tror att så inte blir fallet. Vår bedömning är att all personal har en alldeles utmärkt kompetensnivå. Vi vill bygga vidare på det, säger Daniel Almgren.
Kan det bli nyanställningar?
– Det skulle kunna bli fråga om det.
Kommunen kommer fortsatt att äga Skärblackabadet, Råsslabadet och Åbybadet. Medley har en dialog med kommunen och kommer att säga till om man anser att något bör fixas i själva anläggningen. Kostnaderna i så fall landar på kommunen.
– Vi har vårt perspektiv kring vad man eventuellt borde investera i. Men det är ingenting som vi råder över, säger Daniel Almgren.
Kommer det att bli dyrare med simskola och dylikt när Medley tar över?
– Jag vet inte är mitt enkla svar. Jag tror att det oftast finns en överdriven oro för att priserna kommer skjuta i höjden bara för att det kommer in en kommersiell aktör som vi ändå där. Men det handlar om utbud och efterfrågan. Om vi höjer priserna massor så kommer färre personer att besöka oss. Det är raka motsatsen till vad vi vill. Vi har inte för vana att ta några ockerpriser. De dyraste simhallarna att besöka i Sverige är faktiskt de som är i kommunal regi, inte privat.
Johannes Can berättar att Medley inte betalar någonting för att överta driften av anläggningarna.
Medley får pengar av kommunen.
– Vi har valt att slå ihop de här tre baden i en och samma upphandling. Vi har i upphandingsunderlagen möjliggjort för eventuella intressenter att lämna ett ersättningskrav på kommun, det är så pass små bad och det är inte säkert att man går runt rent ekonomiskt. I det här fallet har vi kommit fram till att Medley får en ersättning på 600 000 kronor årligen från kommunen, säger Johannes Can.
En upphandling var ute redan i april där det inte gick ett begära ersättning från kommunen för att ta över driften. Då kom det inga anbud och kommunen konstaterade att kraven från deras sida behövde lättas upp.
Johannes Can menar att detta inte påverkar kommunens ekonomi negativt, snarare tvärtom. Helhetsmässigt ser man vinster i att baden drivs framåt av en extern aktör som kan satsa mer "helhjärtat".
Finns det någon plan från kommunens sida att på något sätt rusta upp anläggningarna framöver?
– Norrköpings kommun arbetar löpande med underhåll och investeringar och där ingår baden. Det har gjorts insatser på baden genom åren och framtida investeringsbehov finns med i budgetprocessen.
De senaste åren, har kommunen betalat mer än 600 000 kronor årligen för driften av dessa tre simhallar?
– Svårt att svara på då jag inte har sammanställning för alla tre bad. Men vi betalar i dag ett par miljoner i driften. Det inkluderar ej lokalhyra som vi fortsatt kommer stå för.