Bergort: "Viktigt att hålla tätt nu"

Göran Bergort kommer att fokusera på defensiven mot Åtvidaberg.  Bristerna i försvaret måste åtgärdas.  - Vi har blivit bestraffade på slutet, säger IFK-tränaren.

Foto: Robert Svensson

Side, Turkiet2009-04-03 03:00
Förlust mot Forward, kryss mot Degerfors och ny förlust mot Mariehamn. Göran Bergort gör ingen hemlighet av att han vill ha seger mot Åtvidaberg i eftermiddag. -- Det är viktigt för oss med ett bra resultat. En seger skulle vara bra, medger "Bogart". Högt tempo
Veckan i Turkiet har bjudit på några intensiva och bra träningar med högt tempo. Men det är inte framåt som IFK brustit under senare delen av försäsongen. - Vi har blivit bestraffade i försvarsspelet på slutet. Nu vill jag se att håller tätt bakåt, helst håller nollan givetvis, säger Bergort. Magnus Samuelsson vill inte se att IFK bjuder in motståndarna på samma sätt som man gjorde mot Degerfors (2-2). - De hade inte många skott på mål men vi tappar matchen för att vi slarvar. Det ska inte hända, menar veteranen. Innan kvällsmiddagen igår tillkännagav Bergort för laget vilka han startar med. IFK-tränaren ville dock inte avslöja genrepets startelva för Folkbladet. Marcin står över
Noterbart är dock att Marcin Burkhardt inte är med i truppen. Polacken sa tidigare i veckan att han ville ha 20 minuter. - Marcin har bara kört fem-sex pass. Det är lite för lite tycker vi. Men det är otroligt roligt att han är på väg tillbaka. Även Armando Ibrakovics skada läker bra. Backen har kört på bra med rehab i veckan. - Han tillfrisknar fortare än vad vi trodde, säger Bergort. Som sett Åtvidaberg spela vid två tillfällen i vinter. Då har laget spelat enligt en 4-1-4-1-uppställning. Bergort är inställd på att möta ett lag med en stabil bra backlinje och vassa spetsar i i första hand Kristian Bergström, Robert Walker och Haris Radetinac. - Jag tror att ÅFF kommer att vara med i toppen i år. De visade i fjol att de är ett bra lag, men det skulle vara bra för oss med seger, slutar Göran Bergort.
IFK:s trupp: Ivo Vazgec, Anton Fagerström - Kristoffer Arvhage, Daniel Bamberg, Mikael Blomberg, Riki Cakic, Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Andreas Haglund, Imad Khalili, Djordje Mrdjanin, Petru Racu, Mikael Roth, Viktor Rönneklev, Magnus Samuelsson, Armin Tankovic, Christopher Telo, Anders Whass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!