2020 flyttade Amanda till England för universitetsspel hos Loughborough University, men sedan i somras är det proffsligan och Leicester Tigers som gäller.
Landslagskaptenen och hennes annorlunda bakgrund har nu plockats upp av BBC.
Hon inledde sitt idrottande som konståkare i NKK innan hon som 16-åring svängde över till rugby, starkt influerad av mamma Anna-Lena som hade en fin karriär i både Troján och landslaget.
– Jag började med konståkning som femåring, för skojs skull. Under en lång tid trodde jag att det skulle vara min karriär och mitt liv. Men det är en sport där man når toppen tidigt. Runt 15-16-årsåldern började jag få skadeproblem också, på grund av intensiteten när vi tränade. Jag kom till en punkt där jag själv ville gå längre men min kropp inte riktigt kunde hänga med. Då tog jag en paus för att läka och fundera. Det var ett svårt beslut för mig. Jag hade kunnat träna vidare men kanske bara tre gånger i veckan. Det var inte samma sak som när jag tränade två gånger om dagen och då svängde jag över till rugby i stället, berättar hon i programmet Sportshour.
Rugby är stort i andra delar av världen, inte minst i Storbritannien och dess tidigare kolonier.
– Tyvärr är det en ganska okänd sport för de flesta i Sverige, konstaterar Amanda i intervjun.
Hon får frågan om vilka egenskaper hon kunde ta med sig från konståkningen till rugbyn.
– Det är faktiskt ganska mycket, mer än vad man kan tro på förhand. Konståkningen lärde mig mycket om disciplin, hårt arbete och vilka fysiska krav som krävs för att vara på den här nivån. Att jobba mot ett mål är ganska likt, säger hon.
Och snabba fötter?
– Exakt, haha.
Amanda får också frågan om vad hon tror att hennes mamma Anna-Lena tycker om hennes snabba utveckling inom rugby.
– Jag tror att hon är riktigt, riktigt stolt över mig. Men hon sätter ingen press på mig och vi har aldrig pratat mycket om det hemma. Det är mer att "du gör vad du vill göra", vilket jag verkligen uppskattar, men självklart har det varit speciellt för mig att ha hennes stöd. Det har betytt mycket för mig.
Vid sidan om att spela för Leicester jobbar Amanda även på klubbens biljettkontor.
– Det har varit riktigt bra. De har välkomnat mig dit och det är kul att se en annan del av klubben också, säger hon.