Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Åbys stjärnvärvning: "Pantade burkar när mamma tävlade"

Douglas Lindelöw känner sig hemma i sin nya klubbmiljö. "Här sprang jag runt och pantade burkar som liten grabb", säger han och blickar ut över Åby ridcenter.

"Jag sprang runt och pantade burkar när mamma tävlade här så jag känner till tävlingen mer än väl", berättar Douglas Lindelöw, Åby Ridklubbs tunga nyförvärv.

"Jag sprang runt och pantade burkar när mamma tävlade här så jag känner till tävlingen mer än väl", berättar Douglas Lindelöw, Åby Ridklubbs tunga nyförvärv.

Foto: Tim Södergren

Ridsport2023-06-02 17:29

Han är ett av en handfull spännande nyförvärv som Åby Ridklubb presenterat under 2023 – och på papperet den klart mest meriterade ryttaren av de nya.

Så har 32-åringen också tagit EM-silver (2017) och ett SM-guld (2010) och Douglas Lindelöw är fortfarande högaktuell för det svenska hopplandslaget.

Att Åby RK blev ny klubbadress när han bestämde sig för att lämna Flyinge Hästsportklubb är inte helt ologiskt.

– Har ju lite känningar här. Målet är inte att komma in och ta någon annan plats, men jag har förklarat att jag är tillgänglig om det behövs, säger Douglas Lindelöw som äger flera hästar tillsammans med Claes och Carin Petersson, Norrköpingsprofilerna som står bakom CC Holsteiner Breeding och som är kuggarna i de stora tävlingarna på Åby Ridcenter.

Men han har fler kopplingar till närområdet än så.

Föräldrarna Lennart och Agneta, båda före detta hoppryttare i landslaget, drev och utvecklade under ett par år i början av 1990-talet stallet vid Alboga i Söderköping.

Där växte Douglas upp sina första år i livet.

– Jag sprang runt och pantade burkar när mamma tävlade här så jag känner till tävlingen mer än väl. Det här har varit en av de större i Sverige under många år så det är alltid trevligt att komma tillbaka. Det behövs bra tävlingar i Sverige, så det är viktigt att bevara dem. De brukar ha tur med vädret, stämningen är alltid bra och jag får chansen att träffa en del kompisar, säger stjärnryttaren som dock är född i Nyköping.

Han har själv goda minnen från Jursla gård.

– Senast jag var här vann jag en 1,50-hoppning och fick en segerrosett...

Dessvärre missar han helgens begivenhet som är semifinalen i lag-SM på söndag – för en av de stora favoriterna och arrangörsklubben är lite snöpligt redan utslaget.

– Lite synd, men det är sånt som händer och hör sporten till, konstaterar Douglas Lindelöw.

Den här Norrköping Horse Show-helgen tävlar han istället med tre hästar, varav den SM-guldvinnande valacken från 2020 (då med Sissela Smith på ryggen) Casemiro CC är den vassaste. Men även 6-åringen Hermocillo är inkvalad till Falsterbos stora tävling senare i sommar.

Även ett mästerskap, EM i Milano 29 augusti till 3 september, finns i bakhuvudet.

Men konkurrensen i blågult, med lagsegrar i både OS ch VM de senaste åren, är som bekant stor.

– De tre-fyra som har abonnerat på platserna har varit otroligt duktiga och jämna så det är inte helt enkelt att ta sig in. Samtidigt inbillar jag mig att det höjer nivån på oss andra också när det blir tuffare. Man får försöka spotta i nävarna och hitta grejer som utvecklar en själv också, säger Douglas Lindelöw.

Som har sin vardag på en växande gård mitt i Skåne, vid Ringsjön utanför Hörby.

Det är nya basen efter ett år utomlands, i Belgien och Nederländerna, och där fokus så småningom kommer ligga på tävlingsverksamhet.

– Jag rider sex-sju hästar om dagen i alla fall, men det är klart att telefonsamtal och engagemanget i sig tar fokus från det sportsliga, medger Douglas Lindelöw.

Året utanför Sverige var lärorikt – men också lagom långt.

– Planen var att göra ett år. Jag etablerade ganska mycket kontakter, när det gäller affärer med hästar och tränare, och det är närmare till flera stora tävlingar på kontinenten. Men livet vid sidan om hästryggen är trevligare i Sverige och det vill jag hellre leva här, förklarar han valet att flytta tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!