Mästerskytten Jonas Jacobsson gjorde allt för att tona ner förväntningarna på honom när paralympiska kommittén på en pressträff i Norrköping på onsdagseftermiddagen presenterade den svenska truppen till Rio.
Första OS-guldet knep han i Arnhem i Nederländerna redan 1980. Det 17:e och senaste kom i London för fyra år sedan efter en magisk vändning i helmatchsfinalen.
Trots Londonbragden skulle bli den sista OS-insatsen för Krokeksbon är han nu där igen, på väg att gå in i slutspurten för sitt tionde raka paralympiska spel i sportskytte.
En enorm utmaning väntar. Uppemot sju timmars träning varje dag fram till september är vad som gäller. Frågan är om det räcker för att komma upp i nivå för att kriga om medaljerna.
Inte om vi får tro Jonas själv.
– Jag är djupt inne i träningsgrottan men det känns inte som gnistan är där riktigt än. Som det känns nu skulle jag vara nöjd med om jag tar mig till final in någon av de fyra grenarna, säger han.
51-åringen var den i särklass mest uppmärksammade av de idrottare som kom till presskonferensen och tevesändningen vid Strömmen i går.
Och till alla som frågade om formen och tankar om medaljer var han noga med att sänka förväntningarna på honom rejält
– Man måste vara realist. De resultat jag gör på träningen just nu räcker inte mot de bästa. Visst kan jag skjuta en bra serie då och då men det händer alldeles för sällan.
En tröst i eländet är i alla fall att han vet var felet ligger:
– Problemet är att jag trycker av för många skott för snabbt och för högt upp. Väntar jag för länge blir det svårt att hålla still och då drar det iväg snett i stället.
Går det att korrigera detta till OS?
– Det är inte helt lätt, det handlar om två tre millimeter. Jag får prova lite olika metoder.
Med Jonas ur slag står hoppet om skyttemedaljer för det svenska laget i huvudsak till debutanten Joackim Nordberg som enligt Jonas kan vara en medaljman om han får allt att stämma.
Hela fyra i det sju skyttar starka svenska laget är i första hand med för att se och lära. De ska samla erfarenheter till kommande OS och här har Jonas Jacobsson massor av erfarenheter att dela med sig av.
– Det känns bra att kunna lägga fokus på den biten. Efter London såg det väldigt tunt ut bakom mig och Lotta Helsinger. Nu kommer det många talanger som kan ta medalj om fyra år.
Kanske med dig i en ledarroll?
– Ja, det vore kul att hjälpa till på något vis efter karriären.
För det är väl ändå ditt sista OS?
– Ja. Som det ser ut nu i alla vall, säger Jonas Jacobsson med ett leende.
Det tolv man starka rugbylaget, sexmannalaget i goalball plus tre individuella idrottare blev i går sist ut med att få klartecken för att få åka till Rio i september. Det betyder att Sveriges paralympiska kommitté skickar 54 aktiva idrottare.
– Det är en stark trupp med en bra blandning. Paralympier med hög kompetens och mycket rutin varvas med riktigt hungriga debutanter. Alla med en hög internationell konkurrenskraft och stor vilja att prestera som bäst när det gäller som mest, säger Ines Lopes, idrottsansvarig för den svenska truppen.