Ny back klar för Vita Hästen

Här är Vita Hästens senaste nyförvärv. Huddingebacken Marcus Lissäng, 23, är klar för klubben.

– Jag känner att det här är rätt steg att ta för min karriär, säger han.

15 maj 2015 14:46

Stockholmaren Lissäng har, förutom en säsong i Djurgårdens J 20-lag, varit moderklubben Huddinge trogen hela karriären.

Nu bär det dock av nedåt i landet, närmare bestämt till Norrköping, Himmelstalundshallen och Vita Hästen.

Klubben erbjöd honom ett kontraktsförslag som han för ett par dagar sedan valde att tacka ja till.

– Vita Hästen hörde av sig och då kändes det som ett bra tillfälle att testa på det. Jag har gjort tre säsonger i ettan nu och känner att jag kan den serien. Jag vill ge det en chans att komma uppåt och jag känner att det här är rätt steg att ta för min karriär, säger han.

Marcus Lissäng har gjort tre fulla säsonger i hockeyettan, varav den första slutade med spel i kvalserien till hockeyallsvenskan. De två senaste säsongerna har det dock tagit stopp i playoff.

För Lissäng själv har säsongerna i “talangfabriken” varit utvecklande och han har fått stort förtroende, senast av huvudtränaren Nichlas Falk.

– Jag har fått mycket speltid och större ansvar för varje år som gått, säger han. Jag är ganska offensivt lagd, spelar med mycket energi och gillar att dra på mig ett par gubbar och hitta passningar. Jag spelade powerplay i Huddinge, men nu vet jag inte hur Micke (Johansson) har tänkt använda mig.

Vad har du för uppfattning om Micke?

– Jag har inte haft honom tidigare, men jag har bara hört gott om honom. Det blir spännande att se vad han kan göra för min utveckling.

Annars då, hur bra koll har du på Hästen?

– Egentligen ingen alls, mer än att jag vet att de har bra publik... Ja, det är väl det. Jag spelade ju lite med Mattias Kalin i Djurgården, och så vet jag vem Tobias Liljendahl är också, även om jag inte känner honom.

Marcus Lissäng har skrivit på för ett år och planerar att ansluta till laget i slutet av maj.

– Jag har ju jobb här uppe som jag måste avsluta på ett snyggt sätt. Sen blir det ner och köra försäsong någon månad innan semestern, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson