Vidarsson: "Lutar åt Norrköping"

Stanna på Island eller flytta till Norrköping? Då lutar det åt IFK för David Vidarsson. - Jag hoppas på ett förslag att ta ställning till, säger islänningen.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2009-11-05 03:00
Efter två dagars provträning med IFK Norrköping reste David Vidarsson till Belgien för att besöka sina bröder Bjarni och Arnar, proffs i Roeselare respektive Cercle Brugge.Folkbladet når 25-åringen på onsdagseftermiddagen. Fyra dagar efter att han var och testade med IFK på Nya Parken."Kändes bra"
Mittfältarens andra provspel med klubben.- Jag är nöjd. Det kändes bra fast det bara handlade om två träningar. Jag hade ett kort snack med klubben innan jag lämnade, men fick inget konkret kontraktsförslag att ta ställning till, säger Vidarsson. En flytt till Norrköping är dock högaktuellt för islänningen. Hans avtal med Hafnarfjördur går ut och Vidarsson kan alltså gå gratis till "Peking".Som behöver förstärka centralt efter att Mikael Blomberg och Marcin Burkhardt försvunnit.Magnus Samuelsson har med största säkerhet också gjort sitt i IFK-tröjan.- Vi får se vad som händer. Jag hoppas att IFK ger mig ett erbjudande. Det skulle vara kul att vara med och försöka spela tillbaka klubben till allsvenskan."Testa något nytt"
Under tiden i Belgien har Vidarsson varit med och känt sig för på Cercle Brugges träningar.Men idag är det två hetaste alternativen att antingen stanna och förlänga med Hafnarfjördur eller flytta till IFK Norrköping.- Och då känns IFK mer intressant. Jag har haft ett par bra år på Island men det känns som det är dags att testa något annat, säger David."Förstår honom"
Hafnarfjördurs ordförande Rúnar Halldórsson ser en fara med att behöva släppa sin nyttige slitvarg och passningsspelare ifrån sig.- David har varit duktig och viktig för oss. Det finns fortfarande tid att förlänga hans kontrakt, men jag förstår om han vill vidare, säger Halldórsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!