Värnamo stoppade Sylvia

En rejäl uppryckning i den andra halvleken räckte inte att rädda den bedrövliga första halvleken. - Vi är inte ens tvåa eller trea på bollarna då, säger en besviken Fredrik Nygren i Sylvia efter 2-1-förlusten hemma mot Värnamo.

NORRKÖPING2009-10-05 03:00
Sylvias första halvlek hemma mot Värnamo i lördagsregnet måste ha varit lagets sämsta för året.Som bortblåst
All spelglädje, energi och finess som man visade upp när de körde över topplaget Kristianstad förra helgen var som bortblåst i höstmörkret.Värnamos tre centrala mittfältare med 17-årige Simon Thern, son till den gamle landslagshjälten Jonas, i spetsen dominerade totalt.Hemmalagets Johan Roxström och Johan Söderberg hade stora bekymmer att hitta sina positioner och vann knappt en enda boll under de första 45 minuterna.- Det vi prata om innan matchen om att försöka lyfta bollen över deras mittfält till våra anfallare för att sedan flytta upp misslyckade vi helt med. Vi föll helt och hållet i deras fälla, förklarar tränaren Sulo Vaattovaara.Resultatet av den dåliga halvleken blev en 2-0-ledning för gästerna efter mål av Enes Ahmetovic och Linus Malmborg. Den sistnämndas mål var nog en av de snyggaste på "Bollis" i år. Från 25 meter skruva han in en frispark i Jonas Lönnroths vänstra kryss."Sulan" gjorde två byten redan i paus och in kom Haris Dozo och Michelle Miljevic. Dessa två resulterade i en rejäl energikick till resten av laget och den andra halvleken blev betydligt mer sevärd från Sylvias sida.Reducerade
Reduceringen kom med 20 minuter kvar att spela. Pigge Fredrik Nygren avancerade längs högerkanten och serverade Michelle Miljevic med ett lågt inlägg som han kunde sätta dit bakom Björn Åkesson i Värnamo-målet.- Den svaga första halvleken vet jag faktiskt inte vad den beror på. I den andra tycker jag vi tar över spelet och vi har ju flera lägen att få in en kvittering och speciellt jag själv, säger Nygren.Det bästa läget kom på övertid när han bara från några meter lyckades lyfta bollen över målet.- Tyvärr hamnar bollen på högern som är fel fot för mig, säger han och pekar på stödjebenet.I och med att Torslanda vann i lördags så ska Sylvia inte känna sig helt säkra på ett nytt kontrakt ännu. Man har nu sex poäng ner till Västra Frölunda som ligger på platsen under strecket.Matchfakta
IF Sylvia-IFK Värnamo 1-2 (0-2)Målen: 0-1 (19) Enes Ahmetovic, 0-2 (23) Linus Malmborg, 1-2 (70) Michelle Miljevic.Varningar, Sylvia: Oliver Lönn, Haris DozoVärnamo: Enes AhmetovicDomare: Andreas Svahn, KarlskogaPublik: 91 personerLaget: Jonas Lönnroth - Johan Jönsson, Kristofer Andersson, Oliver Lönn, Linus Hellman - Hampus Richardsson (ut 46), Johan Söderberg, Johan Roxström (ut 46, Fredrik Nygren - Timmy Wilhelmsson, Andreas Lind - Michelle Miljevic (in 46), Haris Dozo (in 46).