Tränarbråk i Lindö FF - Fyrberg tar timeout

Nystartade Norrköping City DFF är en het potatis. Så het att Lindö FF och initiativtagaren Robert Fyrberg skiljs åt med omedelbar verkan. - Det känns helt uppåt väggarna, säger Fyrberg. - Jag har svårt att förstå om han är upprörd, säger LFF-ordföranden Tomas Silén.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2009-09-17 03:00
Robert Fyrberg har under sex år tränat Lindö FF:s 96-tjejer. Ett lag som i våras vann Gothia Cup och spås en lysande framtid med många lovande talanger.Nu lämnar Fyrberg laget och klubben med omedelbar verkan.En infekterad relation med klubbens styrelse är anledningen.Konkurrent?
- De ser mitt nya projekt, min nystartade klubb Norrköping City som en konkurrent, säger Fyrberg.Efter ett känsloladdat möte på onsdagskvällen skiljdes Fyrberg och Lindö åt.- Vi bestämde att han ska ta en time out. Det handlar om att göra en sak i sänder. Det är uppenbart att det är en konkurrenssituation när han erbjuder intresserade tjejer att gå till en annan klubb, säger Tomas Silén.Efter att IFK Norrköping beslutade att slopa sitt U-lag till nästa år tog Robban Fyrbergs idé om den nya klubben fart på allvar.Tankarna på att erbjuda tjejer som vill satsa rätt träning har funnits sedan 2003.- Ska man nå allsvenskan som är målet anser jag att man måste ha ett A-lag och ett U-lag. Jag vill ha ett akademiupplägg. Jag gör det här för alla tjejer i Norrköping. För att vi inte ska släppa iväg en ny Tilda Heimersson till Linköping.Upprörd Robert
Robban Fyrberg var både upprörd och ledsen igår kväll. Han hade velat att avsluta de två veckorna av säsongen som återstår på ett snyggare sätt.- Jag tycker själv att jag har skött det här snyggt. Jag har lagt ned otroligt mycket tid i klubben och jag skulle aldrig gå ut och värva några spelare.Tomas Silén:- Jag har svårt att förstå om Robban är upprörd. Han har startat en ny förening och har sagt att han ska värva Lindöspelare. Tjejer i 13-årsåldern ska inte behöva att ta såna tuffa beslut. Skulle det vara ett hårt slag mot Lindö och tappa hela 96-laget?- Det är svårt att bedöma om det blir så. Men som det verkar vill många vill vara kvar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!