Tog inte chansen

Varbergs BoIS säkrade seriesegern på Sylvias bekostnad.Och höll inte tillbaka i firandet.- Jag förstår deras glädje, men jag tycker man kan hålla sig tills matchen är slut, säger Tor-Arne Fredheim.

Foto: Forsby Jan

NORRKÖPING2011-10-17 03:00

Sylvia hade chansen - men tog den inte.

Varbergs BoIS vann med 3-1 (0-0) på Nya Parken och spelar i superettan nästa år.

Sylvia hade gett gästerna klartecken att spela BoIS-låten i högtalarna och serieledarna firade friskt med sina tillresta supportrar.

Lite väl mycket tycker Tor-Arne Fredheim som fick se tränarkollegan Halda Kabil löpa förbi Sylviabänken när målen kom i den andra halvleken.

Kabil försökte till och med tacka Tor-Arne Fredheim för en god match trots att nästan tio minuter återstod, men då skakade bara Tor-Arne på huvudet.

- Jag förstår deras glädje, men jag tycker man kan hålla sig tills matchen är slut. Det som han och övriga gjorde nu var osportsligt agerande, säger Fredheim och fick medhåll från många upprörda Sylviafunktionärer.

Det var verkligen skilda världar på Nya Parken.

Kometlaget Varberg jublade medan Sylvia får se fram mot ett nervöst kvalspel - i bästa fall.

Örgryte står nu på samma poäng med en omgång kvar.

- Fotbollsmässigt är vi det bästa laget i serien, men betyder inte att man vinner bara för det. Det är väl det som är charmen med fotbollen, säger Tor-Arne Fredheim.

Söderberg tappade boll
På två för ödesdigra minuter avgjorde Varberg både matchen på Nya Parken och serien.

Ledningsmålet kom i den 82:a minuten.

Johan Söderberg tappade bollen på mittplan och några sekunder senare var inhopparen Samuel Aziz fri och smällde in 2-1.

- Precis som i de senaste matcherna så blir vi hårt straffade av vår individuella misstag. Den här gången var det Rasim (Mehmedi) som spelade upp bollen på en felvänd Söderberg som tappade bollen och då högg Varberg direkt, säger Tor-Arne Fredheim.

Mindre än två minuter senare kom det definitiva avgörandet när Varbergs Arif Azemi väggspelade sig igenom avslutade vackert bakom en chanslös Jonathan Rasheed.

- Jag tycker vi ligger perfekt vid det målet, men ändå lyckas de ta sig igenom, säger mittbacken Andreas Hadenius.

Trots de tre insläppta mål så var han Sylvias bästa spelare. Pondus och stor spelförståelse är två väldigt bra förklarande ord för 20-åringens insats var i seriefinalen.

- Spelar vi som vi spelade idag, så är jag säker på att vi fixar kvalplatsen nästa helg. Det är bara att plocka med oss de positiva delarna från matchen och de var många, säger han.

Chrisoffer Nyman, som gjorde Sylvias kvitteringsmål, är en bit ifrån matchform och hade liksom Timmy Wilhelmsson svårt med de sista avgörande momenten.

Nervig sista omgång
Inför den sista matchen om kvalplatsen har Sylvia tre mål tillgodo på Öis. Sylvia möter Lund borta som inte har något att spela om. Örgryte har Skövde kvar att möta och de är behov av en seger för att vara säkra på ett nytt kontrakt.

- Om vi spelar som vi gjorde idag, så är jag säker på att vi fixar det. Allan (Borgvardt) kommer tillbaka då också och det är självklart viktigt, säger Tor-Arne

Målen: 0-1 (49) Korab Gashi, 1-1 (56) Christoffer Nyman, 1-2 (82) Samuel Aziz, 1-3 (84) Arif Azemi. Domare: Mohammed Al-Hakim. Publik: 770 personer. Laget: Jonathan Rasheed - Rasim Mehmedi (83), Andreas Hadenius, Oliver Lönn, Linus Hellman - Joakim Lengyel (73), Johan Söderberg, Mehmet Mehmet, Johan Roxström - Christoffer Nyman (69), Timmy Wilhelmsson - Andreas Haglund (69), Enis Ahmetovic (73), Joonas Tamm (83).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!