Styrkebesked av Sleipner

Trots att Sleipner är nykomlingar i division 1 och Sylvia har betydligt mer erfarenhet från högre serier så ser "Randigt" just nu starkast i stan.  - Det var ett styrkebesked från grabbarna idag, säger IKS-tränaren Tor-Arne Fredheim efter 3-2-segern på Parkens konstgräs.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2009-03-02 03:00
Förra året var Sleipner den stora behållningen i division 2. Laget radade upp segrar och under hösten nådde man milstolpen med att vara obesegrade i över ett år. I år är man äntligen uppe i "ettan" och räkna med att det kommer bli tighta derbyn mot Sylvia. Vi fick en försmak redan i lördags när lagen möttes i en träningsmatch på Parkens konstgräs inför ca 300 personer.Den vanliga "lunken", som oftast kan bli när det är en träningsmatch i månad februari, utbyttes mot hårda dueller och mycket "tugg" spelarna emellan ute på planen.Spelmässigt var det stundtals riktigt stor skillnad och det var Sleipner som var det förande laget och som höll i taktpinnen.Mål eller inte?
Ledningsmålet lyckades man dock inte få in bakom Jonas Lönnroth i Sylvia-målet förrän det bara återstod några sekunder av den första halvleken.Efter en hörna från Calle Svensson blev det stor kalabalik och efter mycket knuffar och tröjdragningar lyckades Mikael Andersson stöta in bollen i nät.- Jag tycker en Sleipner-spelare knuffar bort Henrik Andersson helt när han ska skicka iväg bollen, men så är det ibland, säger Lasse Ström som i år är ny tränare för Sylvia efter att Stefan Hellberg klev av.Direkt efter paus trampade tunga och starka Sleipner vidare och inom loppet av sju minuter i början av andra halvlek gick man fram till 3-0. Anfallsparet Sunday Eyenga och Mohammad Tadayon stod för ett varsitt mål.På mitten dominerade speciellt Tobias Rickhammar och Alexander Radesjö som båda sprang sönder Sylvias mittfält och skapade löpvägar för resten av laget med deras ständiga rörelse.- Vi såg riktigt starka ut idag och det var roligt att stå vid sidan, myste Tor-Arne Fredheim efter matchen.- På hemmaplan har vi varit obesegrade sedan augusti 2007 och grabbarna känner en trygghet när vi lirar hemma även om de bara handlar om en träningsmatch, fortsätter han.Sylvia fick dit två reduceringsmål, varav ett självmål, i slutet av matchen men Lasse Ström var tacksam efteråt att det fortfarande är en och en halv månad kvar tills seriepremiären.- Jag hade velat sett lite mer attityd från spelarna och att vi fått igång våra "trianglar" på planen. Fast man ska tänka på att det här var vår första match i år, säger Ström som dock var nöjd med mittbacken Kristofer Anderssons debut.
Matchfakta:
IK Sleipner-IF Sylvia 3-2 (1-0)Målen: 1-0 (45) Mikael Andersson, 2-0 (52) Sunday Eyenga, 3-0 (59) Mohammad Tadayon, 3-1 (70) självmål, 3-2 (87) Johan RoxströmVarningar, Sleipner: Valdo NyabaroSylvia: Johan Jönsson, Armin Tankovic´Publik: 300 personer
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!