"Sörpings" trotjänare byter till Smedby AIS

En trotjänare har bestämt sig för att röra på sig. Jonas Tanzer heter Smedbys nya målvakt. - Det lockar att testa något nytt, säger 34-åringen.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2009-11-25 03:00
En lång och trogen tjänst på Vikingavallen är över. Jonas Tanzer byter Söderköping mot Smedby.Tänkte sluta
Trots att det var tänkt att årets säsong skulle bli den sista.- Det var vad jag meddelade SIK efter säsongen och även när det ringde andra klubbar. Men det Smedby erbjuder känns lockande, säger Tanzer.Efter Per-Arne Sterners samtal beslutade sig målvakten för att satsa vidare. Ett tvåårsavtal med division 2-klubben är påskrivet.- Det finns säkert spelare på den här nivån som har bra ersättning, så är det inte i mitt fall. Det är den sportsliga utmaningen som lockar. Att testa något nytt, säger Tanzer.Som har - med undantag för fyra och ett halvt års studier i USA - spelat i Söderköping hela livet. Först i Söderköpings IS, sen tog han det "förbjudna" steget till Ramunder innan Tanzer också var förstamålvakt i sammanslagningen Söderköpings IK.- Smedby förknippas med positiv fotboll och är en av länets största klubbar. Det ska bli spännande att vara med på den här resan, säger Jonas. Som målvakt har du väl dina bästa år framför dig?- Det återstår väl att se, det får jag bevisa först. Men jag har kunnat träna bra hela tiden och klarat mig hyfsat från skador.Patrik också
Jonas Tanzer ersätter Andreas Pettersson som lämnar Smedby. Konkurrensen om förstaplatsen mellan stolparna kommer i första hand från Patrik Andersson, tidigare IFK Norrköping och Lindö.Smedby hade upptaktsträff med nya tränaren Anders Borg i måndags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!