SIK föll ihop i andra halvlek

En helt okej första halvlek och riktigt uselt de sista 45 minuterna.  Söderköpings ojämna spel kan snart kosta kontraktet. - Nu är vi inne i skiten igen. Vi kunde ha säkrat kontraktet om vi varit lite mer skärpta i andra halvlek, säger SIK-tränaren Thomas Westerberg.

NORRKÖPING2008-09-06 03:00
Efter två raka segrar med bra spel i båda matcherna såg det ut som Söderköping var på gång rejält och inte skulle få några problem att hålla sig borta från bottenlagen."På ruta ett"
Fast efter en riktigt tung 4-1-förlust mot Gullringen ser det inte alls lika positivt ut för "Sörping".- Vi är tillbaka på ruta ett igen. Vi klarar inte av att hålla fokus i mer än två matcher på raken, säger Westerberg besviket.Söderköping höll helt klart jämna steg med hemmalaget i den första halvleken och i paus var det fortfarande mållöst. Men i stället för att fortsätta den fina formen, vek laget ner sig totlat.Flera av Gullringens mål kom efter rejäla bjudningar från försvaret.- De är betydligt hetare framför målet och när vi agerar framspelare så är det svårt att vinna.- Det är 9-7 i målchanser till oss och de lyckas göra fyra mål medan vi får ihop ett, det säger ju allt, fortsätter Westerberg.Lite hopp fick bortalaget när mittbacken Robin Eliasson ordnade en 2-1-reducering med dryga kvarten kvar. Det hoppet släcktes dock ganska snabbt, när Andre Reis kunde göra sitt andra mål efter en ny SIK-bjudning.Söderköping har nu, med en match mer spelad, fem poäng ner till Östria Lambohov som ligger under strecket.
Gullringen GoIF-Söderköpings IK 4-1 (0-0)Målen: 1-0 (58) Andre Reis, 2-0 (76) Linus Lindblom, 2-1 (77) Robin Eliasson, 3-1 (83) Johan Gustafsson, 4-1 (90) Andre ReisDomare: Mario Svilenko, Lammhult