Saltängen bjöd på målkalas

Saltängen hade inga större problem att plocka med sig tre poäng i premiärmatchen mot Västerås. - Det var väl inget jättestarkt motstånd precis, men stundtals spelar vi väldigt bra, sade Robert Steiner efter 7-1-segern.

NORRKÖPING2008-04-28 03:00
Saltängens sejour i division 1 var kortvarig. Bara ett år tog det innan laget ramlade tillbaka till "tvåan".Nu gör man en rejäl satsning för att komma upp en nivå i seriesystemet igen. Även om det inte behöver vara första året."Saltis" fick alla fall en kanonstart på årets säsong. Laget hemmaslog IFK Västerås med hela 7-1 (3-0) och matchbilden var lika överlägsen som resultatet visar. Om inte ännu större.- Vi hade kunnat göra ytterligare mål om hade haft full koncentration hela tiden. Men man förstår om tjejerna slappnar av lite i slutet när de är så överlägsna, sa tränaren Robert Steiner efter matchen.Thea målade
Hemmalaget behövde bara en halvtimme för att avgöra matchen. Det var Thea Wåhlin, som på vintern är nyckelspelare i NKIK:s handbollslag, som gav Saltängen ledningen.Inom loppet av fem minuter gjorde sedan Lina Pegler och Jenny Österberg 2-0 och 3-0. Matchuret hade då bara hunnit fram till den 29:e minuten.Bortalaget Västerås hade knappt bollen på offensiv planhalva och Saltängens-försvaret kunde under större delen av matchen stå och njuta av vårsolen över IP.I den andra halvleken rann målen in titt som tätt bakom Västerås-målvakten. Både Lina Pegler och Sofia Palmgren lyckades bli tvåmålsskyttar.Tröstmål på straff
I den sista minuten när ställningen var 7-0, fick dock bortalaget in ett tröstmål på straff.- Stundtals spelar vi fruktansvärt bra i dag, vi har kommit längre med laget än vad jag trodde innan faktiskt, berömde Robert Steiner.Bäst i hemmalaget var tvåmålskytten Lina Pegler tillsammans med högermittfältaren Ida Mohede som lekte ut på sin kant.Nästa helg är det dags för årets första bortamatch, då man åker till Stockholm för att möta Bajen DFF.
Matchfakta:
Saltängens BK-IFK Västerås 7-1 (3-0)Målen: 1-0 (14) Thea Wåhlin, 2-0 (24) Lina Pegler, 3-0 (29) Jenny Österberg, 4-0 (53) Sara Palmgren, 5-0 (58) Stephanie Baykal, 6-0 (61) Lina Pegler, 7-0 (78) Stephanie Baykal, 7-1 (90) Ellen Fogelberg Domare: Anders Kellerman, NorrköpingPublik: 150